Hyvinvointivalmentajia koulutetaan vanhassa kaivoskylässä Kemijärvellä

Kemijärvellä Raajärven vanha kaivoskylä muuttuu puoleksi vuodeksi hyvinvointivalmentajien koulutuskeskukseksi. Opetus on pääasiassa tarkoitettu henkilöille, jotka jo työskentelevät ohjaus-, valmennus- tai hyvinvointialalla, mutta myös muille asiasta kiinnostuneille.

terveys
Ravintola Mainari
Raajärven vanhassa kaivoskylässä palvelee ravintola Mainari. Rakennus oli aikoinaan kaivostyöläisten ruokala. Psykoterapeutti Niina Nevalan haastattelu ja kuva: Jorma Korhonen / Yle

Hyvinvointivalmentajaa tarvitaan, kun ihmisen omat voimat eivät riitä selviytymään erilaisista muutosprosesseista, sanoo kouluttaja ja psykoterapeutti Niina Nevala NN-Project Ky:stä.

Helmikuussa alkava koulutus antaa osallistujalle valmiudet auttaa ja tukea ihmisiä erilaisissa muutosprosesseissa. Apua saatetaan tarvita muun muassa riippuvuuksista luopumisessa, painonhallinnassa tai vaikkapa elämän ilon löytämisessä.

Nevala kertoo, että koulutuksessa opiskelija saa käyttöönsä arkeen ja työhön soveltuvia ratkailukeskeisiä menetelmiä. Koulutus antaa myös välineitä hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja parantamiseen.

– Ohjauksen tukena voidaan käyttää rentoutusta tai hypnoosia, Niina Nevala sanoo.

Koulutuskokonaisuus on kolmiportainen. Raajärvellä alkavat perusopinnot ovat siinä ensimmäinen osa.

Nevala sanoo, että Raajärvellä sijaitseva vanha kaivoskylä tarjoaa loistavatpuitteet koulutukselle, jossa tärkeää on myös ulkoilu ja liikunta, sekä hyvä ruoka.