1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tekniikka

Google lopetti kiistanalaisten älylasien myymisen – yhtiö sanoo, ettei kuitenkaan lopullisesti

Googlen älylasit eivät koskaan ehtineet tulla laajasti myyntiin. Älypuhelinten maailmassa puettavasta älyteknologiasta on odoteltu seuraavaa menestystuotetta.

tekniikka

It-yhtiö Google lopettaa älylasiensa myynnin. Yhtiö kuitenkin sanoo, ettei se hautaa älylasien kehittelyä lopullisesti, vaikka niiden tuotanto nykymuodossaan päättyy. Google sanoo kehittelevänsä uutta versiota laseista.

Googlen älylasit eivät koskaan ehtineet tulla laajasti myyntiin.

– Piirustuspöydälle paluu on oikea ratkaisu, koska vasta harvat älylaseja käyttävät. On silti liian aikaista julistaa älylasit epäonnistuneeksi keksinnöksi, kuluttajakäyttäytymistä tutkivan Kantar Worldpanelin analyytikko Carolina Milanesi kommentoi Financial Times -sanomalehdessä.

Nykyisessä älypuhellinten maailmassa puettavasta älyteknologiasta on odoteltu seuraavaa menestystuotetta. Vajaat kaksi vuotta sitten Google toi älylaseistaan markkinoille Explorer-versioksi kutsutut lasit. Niillä ei edes tavoiteltu laajaa käyttäjäkuntaa, vaan ennemmin edelläkävijoiden joukkoa, joiden kokemusten pohjalta Googlen oli tarkoitus kehitellä laseja.

Vuonna 2013 esitellyt älylasit maksoivat 1 500 dollaria eli noin 1 300 euroa.

Google on kertonut, että osa älylaseja testanneista oli innoissaan: lasien avulla kun saattoi esimerkiksi ottaa valokuvia ja saada reittiohjeita. Älylasien kriitikot taas olivat huolissaan yksityisyydensuojan murentumisesta. Juuri tästä syystä maailmalla jotkin ravintolat kielsivät asiakkaiden yksityisyyttä varjellakseen lasien käytön.

Lue seuraavaksi