1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Heidi Pakarinen: Bon voyage flirttailee niin bile- kuin tangokansallekin UMK:ssa

Euroopan viisufanien herääminen jo kansalliseen karsintaan yllätti Heidi Pakarisen. Tangokuningatar sai itseltään vahvan tunnetilauksen osallistua Uuden Musiikin Kilpailuun. Kilpailukappaleessa on retroa discomeininkiä ja haitaria, joka sopii niin ranskalaisteemaan kuin tangokansalle flirttailuunkin.

Kuva: Tanja Perkkiö / Yle

Heidi Pakarinen kuuluu niihin viisufaneihin, jotka saivat jo lapsena valvoa euroviisuiltana. Se oli yhtä juhlaa.

Aikuisena hän on seurannut sekä Suomen karsintoja, että Eurovision-laulukilpailua, koska ne kertovat intohimosta musiikkiin.

– Se yhdistää meitä kaikkia erilaisia osallistujia, hän sanoo.

Vaikka Heidi Pakarinen on moneen muuhun UMK-osallistujaan verrattuna kisakonkari osallistuttuaan useita kertoja Tangokuningatar-kisaan, hän ei tunne kilpailuviettiä.

– En tykkää kilpailusta muiden kanssa ja skippaan sen tässäkin. Tärkeitä on hieno show, jonka Ylen ammattilaiset tekevät tästä suomalaisille, nauraa Pakarinen.

Mukaan oli pakko päästä

Heidi Pakarisella riittää keikkakiireitä ennen hänen osaltaan 21. helmikuuta alkavia UMK-karsintoja. Bon voyage on keikkaohjelmistossa.

– Ihanaa, että sitä saa nyt esittää. On ollut niin vaikea pitää laulu sisällään, koska sitä on työstetty syksystä saakka.

Annoin viime yönäkin englanniksi haastattelun verkossa. Se oli mukava yllätys, että nämä karsinnatkin ovat jo kansainvälisesti kiinnostavat.

Heidi Pakarinen

Heidi Pakarinen lähti kisaan mukaan nähtyään UMK:n avoimen kisamainoksen viime kesänä. Hän kertoo saaneensa vahvan tunnetilauksen, että mukaan on päästävä.

– Biisin tekivät luottosäveltäjäni Simo Koho ja sanoittaja Maria Söder. Kukaan meistä ei ollut aiemmin ajatellut osallistuvansa. Kappaleessa tavoiteltiin hyvää jytkettä ja sykettä, ja siinä mielestäni onnistuttiin hienosti. Euroviisuissa ollaan juhlimassa, ja Bon voyage sopii siihen, iloitsee Heidi Pakarinen.

Jo Suomen euroviiisuedustajaehdokkaiden julkistaminen herätti myös viisufanit muissa maissa. Yhteydenottoja on tullu muun muassa Irlannista ja Ruotsista.

– Annoin viime yönäkin englanniksi haastattelun verkossa. Se oli mukava yllätys, että nämä karsinnatkin ovat jo kansainvälisesti kiinnostavat, hymyilee Heidi Pakarinen mielissään.