Öljyjätti luopui kiistellystä öljynetsinnästä Kanariansaarilla

Espanjalainen energiayhtiö Repsol ilmoitti löytäneensä vain niukkoja ja huonolaatuisia esiintymiä eikä se pitänyt öljynporausta kannattavana.

Ulkomaat

Espanjalainen öljy- ja energiajätti Repsol on lopettanut kiistellyn öljyn ja maakaasun etsinnän Kanariansaarten edustalla.

Yhtiö ilmoitti löytäneensä vain niukkoja ja huonolaatuisia esiintymiä eikä se pitänyt öljynporausta kannattavana. Hanke oli raivostuttanut ympäristönsuojelijoita ja lomasaarten asukkaita, jotka pelkäsivät, että porauksista saattaisi vuotaa öljyä saastuttamaan saarten rannikkoa.

Repsol etsi öljyä kahden kuukauden ajan poraamalla merenpohjaa yli kahden kilometrin syvyyteen. Yhtiö ilmoitti perjantaina, että porauskuilut tukitaan ensi viikon aikana turvallisuusmääräysten mukaisesti.

Ympäristöjärjestö Greenpeace ja useat muut järjestöt vastustivat porauksia pitäen niitä uhkana ympäristölle ja alueen pääelinkeinolle matkailulle.

Espanjan hallitus oli tukenut porauksia ja arvioinut, että öljyesiintymän löytäminen olisi saattanut luoda tuhansia työpaikkoja ja vähentää Espanjan riippuvuutta tuontienergiasta.

Lähteet: Reuters, AP