Youtube-video narautti holtittomat ohittelijat

Kevytmoottoripyörän kuljettaja tallensi ohittelun videolle ja latasi sen Youtubeen. Videon perusteella poliisi lähti selvittämään vaaralliseksi käynyttä tilannetta.

liikenne

Lounais-Suomen poliisi epäilee kahta miestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tapausta alettiin tutkia toisen epäillyn kuvaaman Youtube-videon (siirryt toiseen palveluun) perusteella.

Henkilöauto ja moottoripyörä ajavat videolla Armonlaaksontietä Kuparivuoren tunnelin läpi Rymättylän suuntaan. Tunnelin jälkeen moottoripyörä lähtee ohittamaan autoa keltaisen sulkuviivan ylittäen. Henkilöauto siirtyy myös keltaisen sulkuviivan ylittäen vastaantulevien kaistalle kiilaten moottoripyöräilijää.

Poliisin tiedotteen mukaan kiilaus aiheutti sen, että moottoripyöräilijä oli vaarassa törmätä henkilöautoon tai sillankaiteeseen. Videon kuvasi tapahtumassa osallisena ollut moottoripyöräilijä.

Kumpikin kuljettaja on määrätty väliaikaiseen ajokieltoon odottamaan oikeuden ratkaisua asiassa. Molemmat ovat 1990-luvulla syntyneitä miehiä.

Ohittelu tapahtui lokakuussa 2014 Naantalissa. Tapaus on nyt siirtynyt syyteharkintaan.