"Hyvä sijainti ja yhteistyö Kuopion kanssa ratkaisivat" – Heinon Tukulle jättihalli Pienen Neulamäen teollisuusalueelle

Tukkukauppaa ja maahantuontia sekä lihan- ja kalanjalostusta tekevä yritys käynnistää miljoonahankkeen Kuopion kaupungin uudella teollisuusalueella.

talous
Hedelmälaatikoita tukkukaupan varastossa.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Heinon Tukku laajentaa Kuopiossa. Yritys aikoo rakentaa uusia tuotanto- ja varastotiloja kaikkiaan 7 500 neliötä Pienen Neulamänen uudelle teollisuusalueelle. Halli on määrä saada valmiiksi keväällä 2016. Hankkeen kokonaishinta on jopa 10 miljoona euroa.

Heinon Tukku työllistää Kuopiossa Kelloniemessä nykyisin 70 ihmistä. Yritys harjoittaa päivittäistavaroiden, alkoholijuomien ja toimistotarvikkeiden tukkukauppaa ja maahantuontia sekä liha- ja kalatuotteiden jalostusta.

Koko maassa yritys työllistää 450 ihmistä. Heinon Tukku on perheyhtiö. Sillä on pikatukut Helsingissä, Vantaalla ja Lappeenrannassa, toimitustukut Espoossa ja Kuopiossa sekä myyntikonttorit Turussa, Tampereella ja Oulussa.

Heinon Tukku Kuopio Oy:n toimitusjohtaja Jari Korhonen sanoo, että laajennuspäätös oli helppo.

– On saatu hyvin kauppaa ja Kuopio on logistisesti äärimmäisen hyvällä paikalla koko valtakuntaa ajatellen. Olemme saaneet rakennettua Kuopiosta hyvän verkoston. Ei tarvinnut paljon miettiä, miksi paikka on Kuopio.

Korhonen kiittelee myös Kuopion kaupungin osuutta.

– Kaupungin kanssa on äärimmäisen hyvä toimia.

Laajennus on tarkoitus saada käyttöön ensi vuoden puolella.

– Kyllä meillä sellainen aikataulu on, että keväällä 2016, kun leskenlehti kukkii, ovat uudet tilat valmiina. Kuopio on perinteinen elintarvikekaupunki, toivottavasti meidän hankkeemme tukee toimintaa ja saadaan siihen lisää naapureitakin, Korhonen hahmottelee