Yli jääneen kouluruuan myynti alkoi hyvin Riihimäellä

Ylijäämäruoan myyntikokeilu on ylittänyt kaikki odotukset Riihimäellä. Eteläisellä ja Pohjolanrinteen kouluilla on voinut maanantaista lähtien syödä koululaisilta ylijäänyttä ruokaa. Yli jääneelle ruualle on riittänyt hyvin syöjiä, kerrotaan kaupungin ruokapalvelusta.

Kotimaa
Kuva seisovasta pöydästä, missä kauha ottaa kanakastiketta
Timo Leponiemi / Yle

Ylijäämäruoan myynti Eteläisellä ja Pohjolanrinteen kouluilla on saavuttanut suuren suosion. Tähän mennessä on myyty jo lähes kuusi sataa ruokalippua.

Eteläisellä ja Pohjolanrinteen kouluilla on voinut maanantaista lähtien syödä koululaisilta ylijäänyttä ruokaa. Kummassakin koulussa on ollut päivittäin kahdesta kahteenkymmeneen syöjää.

Tosin ihan joka päivä ruokaa ei ole jäänyt oppilailta yli, kertoo Riihimäen ruokapalvelun aluevastaava Eija Nieminen.

– Torstaina esimerkiksi oli sellainen tilanne, että yli jäänyttä ruokaa ei riittänyt kummallakaan koululla, Nieminen kertoo. Sitten yhtenä päivänä oli niin, että Eteläiseltä koululta oli oppilaita pois kolmelta luokalta viisi kappaletta eli ruoka olisi loppunut kesken, jos he olisivat olleet paikalla.

Kouluilla on käynyt kaikenikäisiä ruokailijoita.

– Ihan äärestä viereen. On ollut ihan pieniä, äidin mukana rattaissa olevia lapsia ja sitten on ollut vanhuksia ja ihan työikäisiä.

Lappu ovella kertoo, koska ruokaa jää yli

Ruokailu tapahtuu ainoastaan aterialipuketta vastaan, eikä ateriaa voi ostaa käteisellä. Lipukkeen hinta on 1,50 euroa. Koulun ulko-oveen laitetaan oppilasruokailun päätyttyä, kello 12.20 jälkeen vihreä lappu, jos ruokaa on tarjolla ja punainen lappu, kun ruokailua ei ole.

– Kouluilla ei ehditä vastata mahdollisiin puhelintiedusteluihin siitä, onko ruokaa vai ei, muistuttaa Eija NIeminen. Parasta onkin tiedustella asiaa vaikka kaupungin Tietotuvasta.

Keväällä sivistyslautakunta miettii sitä onko Riihimäellä tarvetta jatkaa tai jopa laajentaa yli jääneen kouluruuan myynti Riihimäellä. Eteläisten ja Pohjolanrinteen koulujen kokeilu kestää toukokuun loppuun saakka.