Anssi Joutsenlahti jättää eduskunnan – kaksi hoitajaa joutuu työttömäksi

Eduskunnan 2. varapuhemies Anssi Joutsenlahti on antanut palkkionsa suoraan Pohjois-Satakunnan sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavalle kuntayhtymällä PoSalle. Joutsenlahti jättää eduskunnan, joten rahoilla palkattujen hoitajien työsuhteita ei jatketa.

Kotimaa
Kansanedustaja Anssi Joutsenlahti  (ps.) eduskunnassa Helsingissä 25. toukokuuta 2011.
Kansanedustaja Anssi Joutsenlahti (ps.) eduskunnassa Helsingissä 25. toukokuuta 2011.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kaksi pohjoissatakuntalaista hoitajaa menettää työpaikkansa Anssi Joutsenlahden (ps.) jättäessä eduskunnan.

Eduskunnan 2. varapuhemies Joutsenlahti ei ole ottanut toimestaan saamaansa palkkiota itselleen, vaan hän on lahjoittanut rahat Pohjois-Satakunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäjälle PoSalle.

Joutsenlahti perusteli lahjoitustaan eduskuntaan valintansa aikaan sillä, että hän tulee hyvin toimeen aiemmista töistään keräämällään eläkkeellä.

Lahjoitus oli tärkeä

PoSa on palkannut Joutsenlahden lahjoituksella kaksi hoitajaa. Määräaikaiset työsuhteet päättyvät, kun Joutsenlahti jättää eduskunnan ja rahantulo PoSalle loppuu.

Toinen hoitajista on työskennellyt hoitoapulaisena Lohikon vanhainkodissa ja toinen on palveluohjaajana ja toimistosihteerinä vanhuspalvelukeskuksessa.

PoSa:n johtaja Esa Hakala kertoo, että kuntayhtymä on tiukassa taloustilanteessa eikä hoitajien palkkaamiseen ole jatkossa resursseja. Joutsenlahden lahjoitus on Hakalan mukaan ollut PoSalle arvokas.