1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vanhassa huoltamon baarissa muutokset tehdään maltilla – "Tauskin tulo sai asiakkaat takajaloilleen"

Vanhan huoltamon baarissa mennään asiakkaiden toiveiden mukaan. Lounaaksi tarjotaan mieluiten perunaa lihan kera, eikä esiintyjäksi kelpuuteta ketä tahansa.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Kessan Baari sijaitsee Tampereen Teiskossa, Kämmenniemen keskipisteessä. Se on toiminut aikoinaan huoltamo-kahvilana. Nyt huoltamon pumput on viety pois ja paikalla on pelkkä kahvila. Korjaamon tilat ovat toisen yrittäjän käytössä.

Talvinen terassi herää eloon taas keväällä. Kuva: Antti Eintola / Yle

Omistajaa vaihtanut Kessan Baari piti ovensa suljettuna kuukauden verran joulun yli. Ravintolapäällikkö Tomi Sjöblomin mukaan omistajanvaihdoksesta huolimatta meno pysyy toistaiseksi samana, sillä nykyinen toiminta kelpaa kaikille. Muutoksia tehdään maltilla, ja nekin kuulemma hyvään suuntaan.

Lounas katetaan joka arkipäivä, mitä lihaisempaa ja tavallisempaa, sen parempi. Perunaa erikoisempaa katetaan pöytään vain erittäin painavasta syystä. Esiintyjien valinnoissa toimitaan kieli keskellä suuta, teiskolaiselle lavalle ei ihan ketä tahansa hyväksytä.

– Kämmenniemeläiset antavat kuulua, jos esiintyjä ei ole mieleen. Taannoin Tauskin tulo sai asiakkaat takajaloilleen, mutta tupa oli silti täynnä, kertoo Sjöblom.

Talvella toiminta nipin napin kannattavaa

Liikenne Kessan Baarin pihassa on huoltamon loistovuosista hiljentynyt, mutta edelleen pöytiin kokoontuu ihmisiä tapaamaan toisiaan. Puheenaiheeksi kelpuutetaan mitä tahansa. Hyvässä hengessä väännetään niin rakkaudesta kuin politiikastakin.

Talvella baarissa on hiljaista. Kuva: Antti Eintola / Yle

Vuodenaikojen vaihtelujen vaikutukset näkyvät myös Kessan Baarin pöydästä käsin.

– Talvikuukausina asiakkaat lasketaan kymmenissä, ja on siinä ja siinä onko toiminta kannattavaa, sanoo ravintolapäällikkö Sjöblom.

Talven torkkuva Kessan Baari herää kesällä samaa tahtia kesäasukkaiden kanssa. Silloin asiakkaiden määrä moninkertaistuu, ja Kessan baarin pöydissä istutaan kuin silloin ennen.