1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Fox-kanava irtisanoutui Julkisen sanan neuvostosta

Ohjelmajohtaja Mikko Silvennoisen mukaan yksi syy on Foxin siirtyminen C-kanavanippuun Digitan antenniverkossa. Irtisanoutuminen on JSN:n mukaan ensimmäinen neuvoston historiassa.

Televisiokanava Fox on irtisanonut Julkisen sanan neuvoston (JSN) kannatusyhdistyksen jäsenyytensä, kertoo Suomen Journalistiliitto tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Foxin ohjelmajohtaja Mikko Silvennoinen ilmoitti irtisanoutumisesta JSN:lle maanantaina 12. tammikuuta. Silvennoisen mukaan yksi irtisanoutumisen syy on Foxin siirtyminen C-kanavanippuun Digitan antenniverkossa 13. tammikuuta.

– Foxilla ei ole Suomessa toimitustyötä tekevää henkilökuntaa. C-kanavanipussa mikään muukaan kanava ei ole JSN:n kannatusyhdistyksessä, Silvennoinen kertoo tiedotteessa.

Silvennoisen mukaan Fox kuitenkin kunnioittaa JSN:n työtä ja kuuntelee sen lausuntoja edelleen.

Irtisanoutumisen jälkeen Journalistin ohjeet eivät enää sido Foxia eikä kanavan sisällöstä voi kannella JSN:lle. C-kanavanippuun kuuluu Foxin lisäksi enimmäkseen maksukanavia sekä ilmaiset TV5, Hero ja Iskelmä / Harju & Pöntinen.

JSN:n pääsihteerin Ilkka Vänttisen mukaan kannatusyhdistyksen jäsenyys on aiemmin lakkautettu vain fuusioihin tai muihin taustayhteisöjen muutoksiin liittyvissä tapauksissa.