Vain pieni osa saksalaisista tukee "Euroopan islamisaatiota" vastustavaa Pegidaa

ZDF-kanavan julkaiseman mielipidetiedustelun mukaan Pegidan tukijoita on 17 prosenttia ja vastustajia 74 prosenttia.

Ulkomaat

Ylivoimainen enemmistö saksalaisista vastustaa etenkin itäisen Saksan Dresdenissä tukijoita kerännyttä Pegida-liikettä. Televisiokanava ZDF:n (siirryt toiseen palveluun) julkaiseman mielipidetiedustelun mukaan "Euroopan islamisaatiota" vastustavan Pegidan ajatuksia tukee vain 17 prosenttia saksalaisista. Pegidan vastustajiksi saksalaisista ilmoittautuu 74 prosenttia.

Myös kaikkien Saksan valtiopäivillä olevien puolueiden kannattajien enemmistö on Pegidaa vastaan. Valtiopäivien ulkopuolelle viime vaaleissa jääneen Vaihtoehto Saksalle -puolueen kannattajien ylivoimainen enemmistö tukee sen sijaan Pegidan kantoja. Tukijoita on 70 prosenttia puolueen kannattajista.

Pegidan Dresdenissä järjestämät mielenosoitukset ovat koonneet kymmeniätuhansia osanottajia. Muualla Saksassa Pegidan mielenosoitusten osanottajamäärät ovat jääneet selvästi pienemmiksi kuin vastamielenosoitusten osanottajamäärät.

Saksalaiset pelkäävät Pariisin iskujen toistumista

ZDF:n mielipidetiedustelun mukaan 70 prosenttia saksalaisista pelkää, että ääri-islamilaisten terroristien Pariisissa viime viikolla tekemien iskujen kaltaisia hyökkäyksiä voi tapahtua lähitulevaisuudessa myös Saksassa. 26 prosenttia saksalaisista ei pidä tällaisia iskuja todennäköisinä.

Syyskuussa tehdyssä vastaavassa mielipidetiedustelussa islamistista terroria ilmoitti pelkäävänsä 60 prosenttia saksalaisista. Tuolloin 37 prosenttia piti iskua epätodennäköisenä.

Tällä viikolla tehtyyn mielipidetiedusteluun vastasi lähes 1 300 saksalaista.

Lähteet: AFP