1. yle.fi
  2. Uutiset

Yli 170 kuollut Malawin tulvissa – tilanne pahenemassa

Yli 100 000 ihmistä on joutunut pakenemaan tulvia. Tulvatilanteen ennustetaan vaikeutuvan entisestään rankkojen sateiden takia.

Ulkomaat
Tulvien vuoksi romahtanut sähkölinja ja talo Malawian Blantyressä.
Tulvien takia romahtanut sähkölinja ja talo Malawian Blantyressä.Bonex Julius / AFP

Ainakin 176 ihmistä on kuollut tulvissa eteläisessä Afrikassa sijaitsevassa Malawissa. Tulvia on joutunut pakenemaan yli 100 000 ihmistä maassa, jonka asukasluku on noin 17 miljoonaa.

Uhriluku todennäköisesti nousee, sillä ainakin yli 150 ihmisen tiedetään olevan kateissa. Tulvat ovat koetelleet pahimmin Malawin eteläosia, mutta jo lähes puolet maasta kärsii tulvista. Poliisi ja armeija pyrkivät pelastamaan ihmisiä, jotka ovat jääneet tulvien eristämiksi kotikyliinsä.

Malawin johto on pyytänyt kansainvälistä apua katastrofin pelastustöihin. Muun muassa Maailman ruokaohjelma on jo aloittanut avustuskuljetukset.

Viranomaiset ovat varoittaneet, että ennustetut rajut sateet pahentavat tulvatilannetta entisestään. Tulva-alueilla asuvia ihmisiä on kehotettu pakenemaan välittömästi ylängöille. Kulkutautien leviämisen riski on suuri.

Tulvien takia teitä on poikki ja avun toimittaminen pahimmille tuhoalueille on erittäin vaikeaa. Helikoptereita ja lentokoneita ei ole tarpeeksi avustuskuljetuksiin.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi