Docventures palkittiin jälleen parhaana asiaohjelmana

Jussi Vatanen ja Krista Kosonen saivat parhaan mies- ja naisnäyttelijän Kultaiset Venlat. Eniten palkintoja sai parhaaksi draamaohjelmaksi valittu Mustat Lesket. Gaalassa palkittiin vuoden 2014 parhaita tv-ohjelmia ja tekijöitä.

kulttuuri
Riku Rantala.
Riku Rantala Venla-palkinnon kanssa Kultainen Venla -gaalassa Kansallisoopperassa.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Ylen TV2:n dokumenttisarja Docventures on valittu Suomen parhaaksi ajankohtais- ja asiaohjelmaksi. Tuomas Milonoffin ja Riku Rantalan juontama sarja voitti asiaohjelmien Kultaisen Venlan myös viime vuonna.

Myös parhaana lasten- ja nuortenohjelmana palkittu #lovemilla3 (TV2) onnistui uusimaan Venla-voittonsa. Vuosi sitten kategorian voittaja oli #lovemilla.

Parhaan miesnäyttelijän Venlan sai Jussi Vatanen komediasarjasta Kimmo (TV1). Paras naisnäyttelijä oli Krista Kosonen tv-draamassa Toisen kanssa (TV2).

Yksittäisistä sarjoista eniten palkintoja sai draamaohjelmien kategorian voittanut Mustat Lesket (Nelonen). Sarjan tekijöistä Laura Suhonen valittiin vuoden parhaaksi käsikirjoittajaksi sekä Veikko Aaltonen ja Marja Pyykkö vuoden ohjaajaksi.

Ville Haapasalon tähdittämä Jäämeri 30 päivässä (Yle Teema) sai parhaan lifestyle-ohjelman Venlan. Parhaana komedia- ja sketsiohjelmana palkittiin Siskonpeti (TV2).

Keskusteluohjelmista palkittiin MTV3:n Enbuske & Linnanahde Crew ja viihdeohjelmista TV2:n SuomiLOVE. Realitysarjojen ykkönen oli Duudsonit tuli taloon (Sub).

Yleisöäänestyksessä paras tv-ohjelma oli MTV3:n Posse ja paras esiintyjä Aki Palsanmäki Suomen huutokauppakeisari -sarjasta (LIV).

TV1:n Kotikadun tuottaja Hannu Kahakorpi ja MTV3:n uutisankkuri Leena Kaskela saivat Televisioakatemian elämäntyöpalkinnon.

Viime vuoden parhaita tv-ohjelmia ja tekijöitä palkittiin perjantaina Kansallisoopperassa pidetyssä Kultainen Venla -gaalassa.