Ylen uusi uutis-ja ajankohtaispalvelu Kioski avautuu tänään

Kioski on Suomessa uudenlainen, moderni uutis-ja ajankohtaispalvelu, joka kattaa kaikki välineet. Kioski on nähtävissä maanantaista lähtien, verkossa, mobiililaitteissa, sosiaalisessa mediassa ja tv:ssä. Kioski tarttuu päivän keskeisiin uutisiin ja puheenaiheisiin, tekijöiden mukaan ennakkoluulottomasti, pönöttämättä ja intohimolla.

Aamu-tv
Kioski.
Yle
Toimittajat Marja Sannikka ja Peter Westerholm.
Kioski on jotain uutta - se näkyy telkkarissa, mutta myös, ja aivan erityisesti netissä. Aamu-tv:stä tuttu Marja Sannikka ja ruotsinkieleisellä puolella vaikuttanut Peter "Petski" Westerholm kertovat tarkemmin tänään aukeavasta Kioskista.

Uutisten kuluttamisen tapa on suunnattomasti monipuolisempi kuin ennen. Uutisia ponnahtaa esiin pitkin päivää verkossa, niitä seurataan mobiililaitteista, märehditään blogeissa ja jaetaan sosiaalisessa mediassa. Tähän saumaan tulee Kioski.

Vanha uutisten malli on jo aika iäkäs ja sitä voi hyvin raikastaa.

Rakel Liekki, Kioskin juontaja

Kioskin monet alustat

Ylen uusi uutis-ja ajankohtaispalvelu Kioski tarjoaa aivan uudenlaisen mahdollisuuden ja uudet alustat yleisölle uutisten seurantaan. Kioski julkaisee omia ja muiden juttuja mobiilipainotteisesti verkossa, YouTubessa sekä useilla eri sosiaalisen median aluistoilla, muun muassa Facebookissa ja twitterissä. Myös pikaviestipalveluja, kuten WhatsAppia ja SnapChattia kokeillaan.

Lisäksi Kioski lähetetään joka arkipäivä Ylen TV2:lla klo 19:30 - 20:00. Kevään aikana mukaan tulee myös radio. YleX-kanavalla Kioski-lähetys kuullaan tasatunnein, aamuisin puolen tunnin välein.

Me yritämme tuoda läheisyyttä, rentouttaa asioita, heittäytyä omille epämukavuusalueillemme.

Sean Ricks, Kioskin juontaja

Kioski on kuin hyvä tyyppi baaritiskillä

Kioskissa käsitellään tarpeen mukaan niin sote-uudistusta, kissavideoita kuin terrori-iskua Pariisiin. Asioista pyritään kuitenkin puhumaan toisenlaisella uutiskielellä, kuin mihin on totuttu. Tunteilla saa, gonzoilla ja hullutellakin, uutisten tuottaja Antti Hirvonen sanoo, niin verkossa kuin tv:ssä. Hirvonen maalaa esiin Kioskia parhaimmillaan.

– Kaikki tuntevat kaverin, joka baaritiskillä ja työpaikan kahvilassa kertoo parhaimmat ja cooleimmat jutut, ja jonka kanssa ihmiset haluavat viettää aikaa. Kioski on se tyyppi. Sen kaltainen toimija haluamme olla suomalaisille.

Me otamme kiinni siitä, mitä näemme, mitä keskustelupalstoilla puhutaan, mihin juuri nyt kaivataan vastauksia.

Marja Sannikka, Kioskin juontaja

Kioskin tv-lähetys selittää päivän tapahtumia

Kioskin juontajina toimivat tv:stä eri tahoilta tutut toimittajat, Rakel Liekki Yle Uutisista, Marja Sannikka aamu-tv:stä, Sean Ricks Ylen ajankohtaisohjelmista sekä Peter, "Petski", Westerholm Svenska Ylen puolelta.

Me rikotaan vähän rajoja ja katsotaan, miten ihmiset pysyy perässä.

Petski Westerholm, Kioskin juontaja

Tv-lähetys poikkeaa monin tavoin perinteisistä uutislähetyksistä, Kioskin tuottaja Antti Hirvonen kertoo. Uutisjuttuja tai sähkepaketteja ei ole, vaan asioista keskustellaan. Asioihin pyritään myös löytämään uusia näkökulmia ja selityksiä.

– Haluamme lähestyä uutisaiheita ja yhteiskunnan ongelmia ratkaisulähtöisesti, pohtia miten voitaisiin tarjota ratkaisuja niihin aiheisiin ja keskusteluihin, joita Suomessa velloo, Hirvonen sanoo.

Kioskin esikuvia maailmalla ovat muun muassa Buzzfeed- sekä Vice News -sivustot, suuren suosion saavuttaneet uutispalvelut.

Kioski juontajat Rakel Liekki, Peter "Petski" Westerholm, Marja Sannikka ja Sean Ricks.
Kioskin juontajat Rakel Liekki, Peter "Petski" Westerholm, Marja Sannikka ja Sean Ricks.Yle

Kioskin kaikkien kanavien osoitteet

Verkko: www.yle.fi/kioski (siirryt toiseen palveluun)
Sosiaalinen media: www.facebook.com/ylekioski (siirryt toiseen palveluun), www.twitter.com/ylekioski (siirryt toiseen palveluun), www.instagram.com/ylekioski (siirryt toiseen palveluun), www.pinterest.com/ylekioski (siirryt toiseen palveluun), www.youtube.com/ylekioski (siirryt toiseen palveluun) (tulossa)
Hashtag:#ylekioski
Uutisvinkit:WhatsApp: 0408310504