HS: Presidentillä ja hallituksella kiistaa ilmavoimien harjoittelusta Yhdysvaltojen kanssa

Lehden tietojen mukaan presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja ovat puuttuneet hankkeeseen. Virossa järjestettävään harjoitukseen osallistumista kannattavat pääministeri Alexander Stubb ja puolustusministeri Carl Haglund.

politiikka
Erkki Tuomioja ja Sauli Niinistö
Erkki Tuomioja ja Sauli NiinistöSari Gustafsson / Lehtikuva

Presidentti ja ulkoministeri ovat puuttuneet poikkeuksellisesti ilmavoimien kaavailemaan harjoitukseen Virossa, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) puuttuivat hankkeeseen, kun puolustusvoimien harjoitusohjelmaa käsiteltiin presidentin ja valtioneuvoston kesken ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan pääministeri Alexander Stubb (kok.) ja puolustusministeri Carl Haglund (r.) kannavat Viron harjoitukseen osallistumista.

Eripura valtionjohdon välillä on harvinaista, sillä normaalisti harjoitusohjelman käsittely on ollut valiokunnassa rutiinitapahtuma. Ilmavoimien on tarkoitus harjoitella yhdessä Viroon tulevan Yhdysvaltain lento-osaston kanssa maalis-huhtikuussa.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ilmoitti erityisavustajansa välityksellä Yle Uutisille, ettei kommentoi asiaa.