"Euroopan islamisaatiota" vastustava Pegida perui marssinsa uhkauksen vuoksi

Der Spiegel -lehti kertoi aiemmin, että viranomaiset ovat saaneet varoituksen Pegidaa vastaan mahdollisesti suunnitellusta terrori-iskusta. Saksan poliisin mukaan Dresdenissä ei voi marssia terroriuhan vuoksi.

Ulkomaat
Pegidan järjestämä mielenosoitus Saksan Dresdenissä.
Pegida-liikkeen järjestämä mielenosoitus Saksan Dresdenissä viime maanantaina.Arno Burgi / EPA

Saksan Dresdenissä viikoittain järjestettävä marssi "Euroopan islamisaatiota" vastaan on peruttu. Mielenilmauksia syksystä alkaen järjestäneen Pegida-liikkeen mukaan marssia ei järjestetä maanantaina, koska yhden järjestäjän henkeä on uhattu.

Poliisin mukaan marssia ei edes sallittaisi terroriuhan vuoksi. Pegidan Facebook-viestissä (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan, että poliisin mukaan kyseessä on konkreettinen uhka.

Saksalaislehti Der Spiegel (siirryt toiseen palveluun) uutisoi aiemmin, että ulkomaiset tiedustelupalvelut ovat varoittaneet saksalaisviranomaisia islamistien mahdollisesti suunnittelemasta iskusta Pegidaa vastaan.

Viikko sitten järjestetty Pegidan marssi keräsi Dresdenissä noin 25 000 osallistujaa. Eri puolilla Saksaa on järjestetty myös Pegidaa vastustavia mielenosoituksia.

Lähteet: AP, AFP