1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Stubb kiistää erimielisyydet ilmavoimien lentoharjoittelusta

Pääministeri Stubbin mukaan jokainen harjoitus harkitaan erikseen. Sekä presidentti Niinistö että ministerit Haglund ja Tuomioja eivät kommentoi väitteitä erimielisyyksistä.

Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) kiistää, että ulkopoliittisella johdolla olisi erimielisyyttä Suomen ilmavoimien osallistumisesta Naton lentoharjoituksiin Virossa.

Stubb kommentoi pääministerin haastattelutunnilla Helsingin Sanomien uutista, jonka mukaan presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) olisivat poikkeuksellisesti puuttuneet ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa ilmavoimien kaavailemaan harjoitukseen Viron Ämarissa.

Osallistumista olisi kannattanut pääministeri Stubbin lisäksi puolustusministeri Carl Haglund (rkp.). Stubbin mukaan Nato-harjoituksiin suhtaudutaan käytännönläheisesti.

– Meillä on ehkä vähän tässä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa keskustelussa sellainen taipumus, että yritetään ylidramatisoida jotain tiettyä tilannetta. On ilman muuta selvää, että me harkitsemme jokaisen harjoituksen ja tällä hetkellä turvallisuustilanne on vähän normaalia kireämpi, joka tarkoittaa sitä, että tätäkin harjoitusta tullaan tarkastelemaan ja varsinkin nyt, kun tämä on julkisuudessa ja tästä voi muodostua elämää suurempi asia, Stubb kommentoi pääministerin haastattelutunnilla.

Sekä puolustusministeri Carl Haglund että ulkoministeri Erkki Tuomioja ilmoittivat sunnuntaina erityisavustajiensa välityksellä Yle Uutisille, etteivät kommentoi asiaa.

Myös presidentti Sauli Niinistö ilmoitti viestintäpäällikkönsä välityksellä, ettei kommentoi sunnuntaina asiaa.