Charlie Hebdoa vastustettu useissa kaupungeissa Pakistanissa

Lahoressa Charlie Hebdo -satiirilehteä ja Ranskan hallitusta vastustavassa kokoontumisessa on ollut noin 6 000 ihmistä. Puhujat vaativat, että Pakistan katkaisee suhteet Ranskaan.

Pariisin isku
Pakistan Charlie Hebdo mielenosoitus.
Shahzaib Akhmed / EPA

Useissa kaupungeissa Pakistanissa on osoitettu mieltä satiirilehti Charlie Hebdoa vastaan. Uutistoimisto AFP:n mukaan protesteja on ollut muun muassa Lahoressa, Karachissa, Islamabadissa, Quettassa ja Peshawarissa.

Pakistanin suurimmassa kaupungissa Karachissa on marssinut yli 2 000 ihmistä. Kokoontumisen järjesti Jamaat-e-Islami-puolue. Lahoressa puolestaan islamistiryhmien järjestämässä kokoontumisessa on ollut noin 6 000 ihmistä. Puhujat vaativat, että Pakistan katkaisee suhteet Ranskaan.

Quettan kaupungissa mielenosoittajat talloivat Ranskan lipun ja polttivat sen.

Pakistanin parlamentti tuomitsi torstaina lehden uusimman numeron kannen rienaavaksi. Kannessa on piirros itkevästä profeetta Muhammedista Je suis Charlie -kyltin kanssa.

Perjantaina ainakin kolme ihmistä loukkaantui yhteenotoissa mielenosoittajien ja poliisien välillä Karachissa Ranskan konsulaatin edustalla, mukaan lukien uutistoimisto AFP:n kuvaaja.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset