Hyppää sisältöön

Jutta Urpilaisesta Kokkolan valtuuston ensimmäinen naispuheenjohtaja

SDP:n kansanedustajasta Jutta Urpilaisesta on tulossa Kokkolan kaupunginvaltuuston ensimmäinen naispuheenjohtaja. Kunnallisjärjestö esittää häntä tehtävään. RKP ja SDP päättivät valtuustokauden alussa jakaa pestin 2-vuotiskausiin, joten valinta on käytännössä selvä.

Kuva: Heini Holopainen / Yle

Urpilainen suunnittelee joblogissaan (siirryt toiseen palveluun)valtuuston työn kehittämistä. Hän aikoo tehdä kyselyn siitä, miten tiedonkulkua ja työtapoja voisi parantaa.

Urpilainen korostaa valtuutettujen kuulemista asioiden valmisteluvaiheessa. Siihen sopivat seminaarit, iltakoulut ja lähetekeskustelut. Hän pitää myös esimerkiksi kaupunginhallituksen kyselytuntia hyvänä konstina lisätä keskustelua valtuuston ja hallituksen kesken.

Hän haluaa myös kehittää puheenjohtajiston yhteistyötä ja työnjakoa.

– Varapuheenjohtajilla tulee olla oma roolinsa myös edustustehtävissä, jotta puheenjohtaja voi olla veturina kaupungin edunvalvontatyössä, toteaa Urpilainen, ja sanoo uskovansa, että kansanedustajan työ tukee tuota veturin roolia.

Kokkolan sosialidemokraattien kunnallisjärjestö pitää naisen saamista valtuuston puheenjohtajaksi historiallisena mahdollisuutena.

– Jutan valinta vahvistaisi Kokkolan kaupungin edunvalvontaa. On tärkeää, että kaupungin johtopaikoilla on myös naisia, toteaa järjestön puheenjohtaja Sakari Ruisaho.