Automaattimetron kohtaloa ratkotaan kaupunginhallituksessa

Automaattimetroa puidaan tänään maanantaina Helsingin kaupunginhallituksessa. HKL:n johtokunta on esittänyt, että sopimus Siemensin kanssa puretaan. Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki uskoo, että kaupunginhallitus hyväksyy sopimuksen purkamisen.

Kotimaa
metro

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen HKL:n ja Siemensin välinen sopimus automaattimetrosta päätetään todennäköisesti purkaa Helsingin kaupunginhallituksessa tänään maanantaina. HKL:n johtokunta esitti joulukuussa, että sopimus Siemensin kanssa puretaan muun muassa viivästymisten vuoksi. Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (Kok.) uskoo, että sopimus puretaan.

– Uskoisin, että kaupunginhallitus tulee antamaan tuen johtokunnan linjaukselle.

Rauhamäen mukaan sopimuksen purkua saatetaan vielä käsitellä oikeudessa.

– Lähtökohtaisesti asioista pitää pyrkiä sopimaan, neuvottelemaan ja hakemaan ratkaisu. Ennusmerkit tämän prosessin vaikeuksien kannalta näyttävät siltä, että valitettavasti saattaa olla se tie, että oikeuskäsittelyynkin asti mennään.

Tatu Rauhamäen mukaan automaattimetrosta ei luovuta, vaan automatisointiin etsitään uutta ratkaisua.

– Aikataulusta en uskalla sanoa, mutta on lähes väistämätöntä että kapasiteetin turvaamiseksi metro automatisoidaan tulevaisuudessa. Päätös ja linjaus on sinänsä ollut oikea, kun tähän prosessiin on lähdetty.

Rauhamäen mukaan tällä hetkellä on tärkeintä varmistaa, että Länsimetron liikenne pystytään aloittamaan mahdollisimman nopeasti rakennusurakan valmistuttua.

Kun automaattimetro ei suunnitellulla aikataululla toteudu, Länsimetron liikenne halutaan HKL:n mukaan saada toimintaan kuljettajien ajamana elokuussa 2016.