Oulussa topputeltiin pelkoja ja luotiin yhteishenkeä keskustelutilaisuudessa

Viime viikolla Oulun Tuirassa tapahtuneet surmat ovat aiheuttaneet sekä turvattomuutta että vihapuhetta. Kaupungissa näyttää olevan tarvetta purkaa tapahtumia.

Kotimaa
Keskustelutilaisuus Oulun Villa Victorissa
Kati Teirikko / Yle

Oulussa järjestettiin maanantaina kaikille avoin keskustelutilaisuus turvallisesta, yhteisöllisestä ja monikulttuurisesta Oulusta. Tilaisuus järjestettiin Tuiran kaupunginosassa viime viikolla sattuneiden surmien takia. Tarkoituksena oli puhua avoimesti Oulun turvallisuustilanteesta.

Tapahtuma keräsi satakunta kiinnostunutta ja tupa oli täynnä. Myös keskustelu kävi vilkkaana.

Kaupungin yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka sanoo, että tarkoituksena on luoda positiivista ilmapiiriä kaupunkiin. Laukan mukaan tapahtumien jälkeen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa vihapuhe on nostanut voimakkaasti päätään.

Esimerkiksi somaliyhteisö ja muut ulkomaalaisyhteisöt ovat kokeneet turvattomuutta.

Pasi Laukka

– Valitettavasti tällainen puhe on lisääntynyt ja esimerkiksi somaliyhteisö ja muut ulkomaalaisyhteisöt ovat kokeneet turvattomuutta, Laukka kertoo.

Kaupungin edustajat haluavat vakuuttaa oululaiset siitä, että kaupunki on edelleen turvallinen ja suvaitsevainen. Oulun poliisi muistutti tilaisuudessa, että poliisiin kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä, mikäli huomaa lähipiirissään olevilla ongelmia.

Maahanmuuttajapalveluissa odotetaan poliisin tutkinnan selvittämistä ja selvitetään tämän jälkeen, olisiko maahanmuuttopalveluissa parantamisen varaa.

Avoimessa keskustelutilaisuudessa kuultiin myös maahanmuuttokriittisiä kannanottoja. Kirkkotorin koulutuskeskuksessa keskusteluun osallistuivat kaupungin edustajien lisäksi muun muassa paikallisen somaliyhdistyksen edustaja, KRP ja Oulun poliisi.