1. yle.fi
  2. Uutiset

Ilkka Haliselle Jyväskylä-mitali

Ilkka Halinen on tehnyt 40-vuotisen uran Jyväskylän kaupunginarkkitehtina. Palkinnon perustelujen mukaan Halinen on edistänyt kaupungin aineellista ja henkistä kehitystä.

Jyväskylä
Ilkka Halinen
Jyväskylän kaupunki

Palkinnon perusteluissa arvostetaan Ilkka Halisen roolia esimerkiksi Jyväsjärven ympäristön ja keskustan kaupunkirakenteen suurista muutoksista hänen työvuosiensa aikana. Halisen johdolla Jyväskylään laadittiin maan ensimmäinen arkkitehtuuripoliittinen ohjelma vuonna 2002.

Halinen on valmistellut ja tuomaroinut 25 arkkitehtuurikilpailua, ollut mukana kansallisissa ja kansainvälisissä työryhmissä sekä lukemattomissa, merkittävissä luottamustoimissa.

Jyväskylä-mitalin myöntää kaupunginhallitus. Vuodesta 1967 mitaleita on myönnetty kaikkiaan 25: ensimmäisen sai akateemikko Alvar Aalto, vuonna 2013 Mieskuoro Sirkat.

Jyväskylän kaupungin johto luovuttaa Jyväskylä-mitalin ensi viikolla Halisen yleisöluennon alussa.

Halinen luennoi ensi viikon tiistaina kaupungin talon juhlasalissa aiheesta Intohimoa ja innovaatioita – 40 vuotta kaupunkisuunnittelua ja arkkitehtuuria Jyväskylässä. Luentoa on mahdollista seurata myös kaupungin verkkosivujen kautta nettilähetyksenä.

Lue seuraavaksi