Hyppää sisältöön

Perussuomalaisten Martti Mölsä: Maahanmuutosta ja kehitysavusta voi leikata kaksi miljardia

Muiden muassa maahanmuutto ja soten aikataulu nousivat esiin Martti Mölsän (ps.) ja Sofia Vikmanin (kok.) kohtaamisessa Yle Tampereen nettistudiossa. Kansanedustaja Martti Mölsä arvioi, että Suomi voisi säästää kaksi miljardia euroa leikkaamalla ulkomaille suunnattuja rahavirtoja.

Yle Tampereen Nettistudiossa kansanedustajat Sofia Vikman ja Martti Mölsä
Yle Tampereen Nettistudiossa vieraina kansanedustajat Martti Mölsä (ps.) ja Sofia Vikman (kok.).

Maahanmuutto on perusuomalaisten keskeinen teema eduskuntavaaleissa. Puolueen linjauksia valmistelee europarlamentaarikko Jussi Halla-aho, joka on esimerkiksi pohtinut kiintiöpakolaisjärjestelmän mielekkyyttä, koska hänen mielestään spontaaneja turvapaikanhakijoita tulee liikaa.

Itse en ole tyytyväinen siihen, että kun soten keskeinen tavoite oli vähentää byrokratiaa, niin tällä esityksellä hallinto ei kyllä vähene.

Sofia Vikman

Kansanedustaja Martti Mölsä laskee, että Suomi voisi saada merkittäviä säästöjä leikkaamalla erilaisia tukia ja avustuksia.

– Talous on tärkein asia, joka täytyy saada kuntoon ja ulkomaille menevä rahavirta katkeamaan. Maahanmuutto maksaa puolitoista miljardia ja kehitysapu 1,2 miljardia. 500 miljoonaa lisää menee EU:lle ja vielä Iso-Britannian jäsenmaksukompensaatio 132 miljoonaa euroa. Suomi nousee sillä, että jopa kaksi miljardia pystytään leikkaamaan näistä pois. Se raha jää meille käytettäväksi kotimaahan, sanoo Mölsä.

Sote ei ehdi

Nykyisellä eduskunnalla on alle kaksi kuukautta työaikaa ennen vaalilomaa. Lakiesityksiä on ruuhkaksi asti. Sote-uudistus on edennyt perustuslakivaliokuntaan, mutta matkan varrella on alkanut kuulua yhä enemmän soraääniä. Tämän myöntää hallituspuolue kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman.

Talous on tärkein asia, joka täytyy saada kuntoon ja ulkomaille menevä rahavirta katkeamaan.

Martti Mölsä

– Täytyy muistaa, että uudistus on parlamentaarisesti valmisteltu eli siinä ovat olleet kaikkki puolueet mukana. Perustuslakivaliokunta arvoi nyt esityksen perustuslaillisuuden. Itse en ole tyytyväinen siihen, että kun soten keskeinen tavoite oli vähentää byrokratiaa, niin tällä esityksellä hallinto ei kyllä vähene. 

Perusuomalaisten Martti Mölsä epäilee uudistuksen aikataulua.

– Aikaa on kovin vähän, ja nyt näyttää siltä, että se ei mene tämän eduskunnan aikana läpi. Siellä on suuria kysymyksiä, jotka sen voivat estää. Tätähän on jo kolme vuotta jauhettu.

Pirkanmaalaiskansanedustajat keskustelivat nettistudiossa myös perussuomalaisten tulevasta välikysymyksestä, Kreikan lainoista ja uudesta varhaiskasvatuslaista.

.
.