Rantakangas: Yksittäinen teko ei saa leimata kaikkia ulkomaalaisia

Kansanedustaja Antti Rantakangas tuomitsee Oulussa kirvessurmien jälkeiseisen ilmapiirin kovenemisen. Sosiaalisessa mediassa vihapuhe maahanmuuttajia vastaan on lisääntynyt selvästi.

Antti Rantakangas
Arto Veräjänkorvan vieraana kansanedustaja Antti Rantakangas (Kesk.).
Arto Veräjänkorvan vieraana kansanedustaja Antti Rantakangas (Kesk.). Keskustelun aiheet: 0:30 Oulussa järjestetään monikulttuurisuutta ja turvallisuutta edistävä avoin keskustelutilaisuus, 1:35 Maahanmuuttajat ovat saaneet niskaansa huutoja ja herjoja, 2:30 Sosiaalisessa mediassa on irti pieni helvetti, mihin mamu-vastaiset ihmiset pyrkivät?, 3:20 Onko Suomessa jo liikaa maahanmuuttajia?, 4:10 Pitäisikö maahanmuuttoa suomeen rajoittaa nykyistä voimakkaammin?, 4:50 Rantakangas vaati edellisellä vaalikaudella tiukennuksia ulkomaalaislakiin, 5:30 Ajaako Rantakangas lisää tiukennuksia ulkomalaislainsäädäntöön?, 6:12 Elintarvikkeiden hintasota - oliko elintarvikkeiden hinnoissa ilmaa?, 7:10 Kuinka eduskunnasta käsin voi helpottaa alkutuottajien talousahdinkoa?, 8:15 Pienet maaseutumyymälät eivät ole hintasodan piirissä, ja Putin-voitkin myytiin keskustojen suurissa myymälöissä.

Viime viikon kirvessurmat ovat kiristäneet maahanmuuttovastaista ilmapiiriä Oulussa.

Yle Oulun Nettistudiossa tänään vieraillut kansanedustaja Antti Rantakangas tuomitsee Oulussa kirvessurmien jälkeen ilmenneet ylilyönnit. Hän korostaa, että Suomen maahanmuuttopolitiikka ja maahanmuuttajamäärät ovat hyvin hallinnassa, verrattaessa esimerkiksi muihin Pohjoismaihin.

– Yksittäisen ihmisen tekemisistä ei pitäisi leimata väestöryhmää tai kansalaisuutta. Monikulttuurisuus on tosiasia ja se tulisi hyödyntää. Maahanmuuttajien kotoutus tulisi tehdä mahdollisimman helpoksi.

– Meillä on taloudessa ja työllisyydessä kovia haasteita, tällaisessa tilanteessa maahanmuuttokysymys jakaa mielipiteitä. Osa maahanmuuttokritiikistä seuraa kansainvälisiä malleja. Vastakkainasettelu ei ole kenenkään etu, Antti Rantakangas sanoo.