Kaupunginhallitus perusti Porin omistajaohjausta tutkivan työryhmän

Porin kaupunginhallitus on perustanut työryhmän, joka selvittää, mitä kaupungin omistajaohjauksessa tapahtui ennen joulua. Työryhmä antaa raporttinsa helmikuun alussa.

omistajaohjaus
Porin kaupungintalo
Antti Laakso / Yle

Porin kaupunginhallitus teki maanantaina odotetun päätöksen ja perusti työryhmän selvittämään kaupungin omistajaohjauksen tapahtumia. Erityisesti tarkoitus on tutkia, mitä omistajaohjauksessa tapahtui ennen joulua.

– Tehtävänä on selvittää 22.12.2014 pidettyjen kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajiston ja kaupunginjohtajien kokouksen sekä kaupunginhallituksen kokouksen yhteydessä kaupungin omistaja- ja sopimusohjauksesta käytyjen keskustelujen sisältö ja taustat, päätöksessä kerrotaan sanatarkasti työryhmän tehtävä.

Selvityksessä on kyse kokouksesta, jossa käsiteltiin kehittämisyhtiö Prizztechin yt-neuvottelujen lopputulosta. Kaupunginhallitus oli työryhmän perustamisesta yksimielinen.

Mukaan kovia nimiä

Työryhmä ei vielä tässä vaiheessa pohdi kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen asemaa, vaikka omistajaohjauksen osalta eräät kaupungin johtavat poliitikot ovat arvosteleet voimakkaasti Luukkosen toimintaa.

Työryhmään osallistuvat Sampsa Kataja (kok.), Martti Lundén (sd.), Raisa Ranta (vas.), Viveka Lanne (kesk.), Ismo Läntinen (ps.), Anne Liinamaa (vihr.) ja Simo Korpela (kd.).

Työryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja sihteerin. Ensimmäisen kokouksen kutsuu koolle valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja.