Sellunkeittäjäksi oppisopimuksella Äänekoskelle

MetsäFibre hakee oppisopimuskoulutukseen prosessimiehiä yhtiön sellutehtaille muun muassa Äänekoskelle. Viime vuonna hakijoita oli noin 900 ja koko yhtiöön otettiin 15- 20 koulutettavaa. Yhtiö varautuu lisäämään koulutettavien määrää jo tänä keväänä, jos päätös biotuotetehtaasta tehdään kuten on suunniteltu.

Kotimaa
Metsä Fibren Äänekosken nykyinen sellutehdas. Kuvattu syyskuussa 2014.
Isto Janhunen / Yle

MetsäFibre hakee oppisopimuskoulutukseen prosessinhoitajia muun muassa Äänekosken, Kemin, Joutsenon ja Rauman tehtaille. Puolitoista vuotta kestävä koulutus alkaa toukokuussa. Viime vuonna vastaavaan koulutukseen tuli noin 9-sataa halkemusta, sanoo MetsäFibren Äänekosken tehtaan johtaja Camilla Wikström.

-Kyllä nämä suosittuja hakuja ovat olleet. Samalla tavalla olemme etsineet aiemminkin työntekijöitä eläköityvien työntekijöiden tilalle.

Mahdollinen biotuotetehdaspäätös ehtii vaikuttaa jo kuluvan kevään valintoihin, sanoo Wikström.

- Jos biotuotetehdaspäätös tulee, niin me tarkastellaan näitä määriä uudelleen, mitä me otetaan nyt auki olevaan prosessihoitajakoulutukseen.

Varsinaiset rekrytoinnit uuden tehtaan tarpeisiin alkaisivat kuitenkin myöhemmin, arvioi Wikström.

-Ehkä etupainotteisesti sitten ensi vuonna ja seuraavana vuonna otetaan sitten vähän isompia ryhmiä, jotka pystyvät tukemaan ja olemaan mukana sitten tehtaan käynnistyksen yhteydessä. Se tarkastellaan vasta sitten sen mahdollisen päätöksen jälkeen.

Vaatimuksena on nyt haussa olevaan koulutukseen pn vähintään ammattikoulutasoinen sähköautomaation, prosessi- tai konetekniikan perustutkinto tai tehtävään soveltuva ammattikorkeakoulututkinto.