Huhtiniemen kylpylähotellin rakentamisen aloitus viivästyy

Lappeenrannan Huhtiniemeen kylpylähotellia suunnitellut Buildia oy ei pysty aloittamaan rakentamista vielä ainakaan tänä vuonna. Kaupunginvaltuusto päätti antaa yhtiölle lisäaikaa.

Kuva: Buildia Oy

Lappeenrannan Huhtiniemeen hotellia suunnitellut Buildia oy ei pysty aloittamaan kylpylähotellin rakentamista vielä tänä vuonna. Kaupungille lähettämässään kirjeessä Ultivista-konserni kertoo, että  ruplan kurssin romahtaminen, taantuma ja yleinen poliittinen tilanne ovat saaneet kansainväliset hotelliketjut varauksellisiksi myös Suomessa.

Alun perin hotellin rakentaminen piti aloittaa jo vuonna 2009. Asemakaavasta tehty valitus kuitenkin siirsi suunnitelmia. Valitus kaatui viime kesänä korkeimmassa hallinto-oikeudessa. 

Kauppakirjat alueesta olisi sopimuksen mukaan pitänyt allekirjoittaa 27.2.2015 mennessä. Ultivista haki kaupungilta lisäaikaa suunnitelmien ja kauppakirjan tekoon vuoden 2016 loppuun saakka. Lappeenrannan kaupunginvaltuusto hyväksyi lisäajan kokouksessaan maanantai-iltana.

Kaupunginvaltuusto joutui äänestämään lisäajan myöntämisestä. Valtuutettu Jani Mäkelä (ps.) esitti, että jatkoaikaa myönnetään vain 31.12.2015 saakka. Esitys hävisi äänin 44–15.

Valtuutettu Lalli Partinen (myö.) puolestaan esitti, että määräaikaa ei jatketa lainkaan. Partisen esitys kaatui äänin 48–11.

Kirjeessaan Ultivista kertoo aloittavansa rakennustyöt heti kun se vain on mahdollista. Yhtiö uskoo, että Lappeenranta on houkutteleva kohde suomalaisille ja ulkomaalaisille matkailijoille.

Buildia oy on rakennuttajayhtiö, joka osa Ultivista-konsernia.

Huhtiniemessä oleva leirintäalue voi jatkaa ainakin kesän 2015 ja mahdollisesti myös kesän 2016.