Porin omistajaohjausta ei selvitetä julkisesti

Maanantaina ensimmäisen kerran kokoontunut työryhmä perustelee päätöstään aiemmin Porin kaupungintalon henkilöstöraporteista annetuilla tuomioistuinratkaisuilla.

tiimityö
Porin kaupungintalo alaviistosta kuvattuna.
Yle / Mari Itkonen

Porin kaupungin omistajaohjausta selvittämä työryhmä ei pidä työtään julkisena. Eilen illalla ensimmäisen kerran kokoontunut työryhmä viittaa ratkaisussaan aiemmin Porin kaupungintalon henkilöstöraporteista annettuihin tuomioistuinratkaisuihin.

– Työryhmän tehtävää ei ole syytä sen paremmin dramatisoida kuin vähätelläkään, vaan asiat on hoidettavana asioina, sanoo työryhmän puheenjohtaja Sampsa Kataja.

Työryhmälle annetussa toimeksiannossa on kyse kokouksesta, jossa käsiteltiin kehittämisyhtiö Prizztechin yt-neuvottelujen lopputulosta.

Työryhmä kuulee asianosaisia selvitysten saamiseksi. Vaikka asiassa on liittymäkohtia elinkeinoyhtiö Prizztechiin, työryhmän tehtävänä ei ole selvittää Prizztech Oy:n vaan Porin kaupungin toimintaa.

Työryhmä katsoo, että sen saama toimeksianto ei sisällä kenenkään kuultavan työ-, virka-, tai luottamushenkilösuhteen edellytyksiin liittyvää arviointia. Työryhmän tarkoitus on selvittää se, mitä eri osapuolten näkökulmasta on tapahtunut ja mikä tähän on vaikuttanut. Johtopäätökset selvityksestä tekee toimeksiantaja.

Työryhmä raportoi työnsä tuloksista kaupunginhallitukselle helmikuun toiseen päivään mennessä.