1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Televisiolla vahva asema kodeissa – suuret urheilutapahtumat lisäsivät katseluaikoja

Finnpanelin tutkimuksen mukaan vuoden katsotuin ohjelma oli Ylen TV1:n Itsenäisyyspäivän vastaanotto, jolla oli keskimäärin yli 2 miljoonaa katsojaa.

Kotimaan uutiset

Televisiolla on yhä vahva asema suomalaisissa kodeissa. Finnpanelin viime vuotta koskevan TV-mittaritutkimuksen mukaan televisiota katsottiin päivässä yli kolme tuntia.

Vuoden katsotuin ohjelma oli Ylen TV1:n Itsenäisyyspäivän vastaanotto, jolla oli keskimäärin yli 2 miljoonaa katsojaa. Toiseksi eniten katsottiin itsenäisyyspäivänä TV1:n uutisia kello 20.30 ja kolmanneksi eniten Sotshin olympialaisten yhdeksättä kilpailupäivää TV2:lla.

Tutkimuksen mukaan suuret urheilutapahtumat nostivat päivittäistä katseluaikaa edellisvuoteen verrattuna. Myös viihdeohjelmat keräsivät isoja yleisöjä. Esimerkiksi MTV:n esittämän Putouksen viime vuoden tammikuisella jaksolla oli keskimäärin yli miljoona katsojaa. Nelosen esittämän Vain elämää -sarjan Vesa-Matti Loirin päivä keräsi myös syyskuussa keskimäärin yli miljoona katsojaa.

Ylen kanavien osuus katseluajasta oli noin 44 prosenttia, MTV:n 28 ja Nelonen Median kanavien 15 prosenttia katseluajasta.

Lue seuraavaksi