1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

UPM:n Kaukaan paperikone 2 suljetaan pysyvästi

Kaukaan paperitehtaalta Lappeenrannasta loppuu kaikkiaan 114 tehtävää. Tuotanto päättyy viimeistään maaliskuun 2015 loppuun mennessä.

Arkistokuva. Kuva: Yle

UPM-Kymmenen yhteistoimintaneuvotteluissa päädyttiin ratkaisuun, joka sulkee Lappeenrannan Kaukaan paperikone 2:n pysyvästi. Suomessa suljetaan myös Jämsänkosken paperikone 5 ja Isossa-Britanniassa Shottonin tehtaalla paperikone 1.

Tuotanto tehtailla päättyy viimeistään maaliskuun 2015 loppuun mennessä. Niinikään UPM Chapellen paperikone 3:n suunniteltua sulkemista koskevat henkilöstöneuvottelut Ranskassa etenevät.

Sulkemisten myötä UPM vähentää yhteensä 460 000 tonnia päällystetyn ja päällystämättöntä aikakauslehtipaperin- ja 215 000 tonnia sanomalehtipaperin tuotantoaan. Tehtävien määrä vähenee Kaukaan paperitehtaalla Lappeenrannassa 114:llä, Jokilaakson tehtaiden Jämsänkosken ja Kaipolan yksiköissä 138:lla ja Shottonissa 121:llä.

Nyt päättyneissä yt-neuvotteluissa käsiteltiin muun muassa henkilöstövähennysten perusteita ja aikataulua ja muutosturvaa irtisanottaville. Kaikki tehtaat jatkavat paperintuotantoa jäljelle jäävillä koneilla.