Ranskassa neljä saamassa syytteet terrori-iskuista

Syyttäjän mukaan parikymppiset epäillyt kuuluivat kosher-markettiin hyökänneen Amedy Coulibalyn lähipiiriin. Heitä epäillään avunannosta Coulibalylle.

Ulkomaat
Kaksi poliisia kaupan edessä.
Poliiseja HyperCacher supermarketin edustalla panttivankitilanteen jälkeen.Olivier Hoslet / EPA

Ranskassa neljä ihmistä on saamassa alustavat syytteet liittyen heidän yhteyksiinsä Pariisin terrori-iskuihin, juttua tutkiva syyttäjänvirasto on vahvistanut.

Juttua tutkiva tutkintatuomari kuulustelee neljä parikymppistä epäiltyä tiistain aikana. Epäiltyjen uskotaan avustaneen juutalaiseen kosher-markettiin hyökännyttä ja panttivankeja ottanutta Amedy Coulibalya, kertoo ranskalainen Le Monde -lehti.

Ranskan sisäministeriön mukaan pidätetyt ovat poliisin tuttuja ennestään. Le Monden mukaan poliisi ei kuitenkaan ollut tarkkaillut heitä mahdollisten terroriepäilyjen vuoksi.

Viisi muuta pidätettynä ollutta on vapautettu tiistaina. Toistaiseksi Ranskassa ei ole nostettu syytteitä toissa viikkoisista terrori-iskuista, jotka tehtiin satiirilehti Charlie Hebdoon, juutalaisten kosher-markettiin ja poliisia vastaan. Hyökkääjät surmasivat yhteensä seitsemäntoista ihmistä. Hyökkääjät saivat surmansa poliisin rynnäköissä.

Lähteet: AP