1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksesta irtisanotaan 30 työntekijää

Lisäksi säästöjä haetaan muun muassa eläköitymisen kautta. Pohjois-Pohjanmaalla irtisanomiset koskevat eniten tehtäviä, joissa käsitellään yritystukia ja projektirahoituksia.

Kuva: Yle

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusta irtisanotaan 30 työntekijää. Suurin osa irtisanottavista käsittelee yritystukia ja projektirahoja joita hakevat yritykset, kunnat ja yhteisöt.

Ely-keskuksessa on otettu käyttöön uusia sähköisiä järjestelmiä ja ylijohtaja Matti Räinä toivoo, että toiminnan tehostaminen takaa sen, että tukien maksu ei viivästyisi irtisanomisista huolimatta.

Pohjois-Pohjamaan ely-keskuksessa on tällä hetkellä vajaat 300 työntekijää. Koko Suomessa ely-keskuksista irtisanotaan 220 työntekijää. Irtisanomiset johtuvat valtion taloustilanteesta ja julkisen sektorin pienentämisestä.

Ely-keskusten 33 miljoonan säästötarpeesta toteutetaan kuitenkin suurin osa luonnollisella poistumalla eli pääosin eläköitymisen kautta. Tätä kautta arvioidaan löytyvän noin 20 miljoonan säästöt.

Neuvottelussa vaihtoehtona oli esillä myös ely-keskusten koko henkilöstön lomauttaminen. Tästä kuitenkin luovuttiin, sillä pitkät ja vuosittain toistuvat lomautukset olisivat olennaisesti heikentäneet ely-keskusten asiakaspalvelua ja toimintakykyä.