1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Haloo Helsinki kahmi kuusi Emma-ehdokkuutta

Emma Gaala 2015 palkitsee musiikintekijöitä kahdessakymmenessä eri kategoriassa.

kulttuuri
Elli.
Haloo Helsinki saapuu jälleen Simerockiin laulaja-basisti Ellin johdolla. Perjantain kovista livevedoista vastaa osaltaan myös Rollon oma poika, kovassa nosteessa oleva Antti Tuisku.Tapio Nykänen / Yle

Haloo Helsinki -yhtye on ehdolla muun muassa vuoden yhtye, vuoden albumi, vuoden tulokas ja vuoden biisi -kategorioissa. Myös muun muassa vuoden tulokas -kategoriassa kisaava artisti Kasmir on ehdolla kuuden eri EMMAn saajaksi.

Lualajat Janna ja Robin sekä rap-duo JVG ovat kaikki ehdolla viidessä eri kategoriassa.

Vuoden albumista kisaavat Emma Gaalassa jo mainitut Haloo Helsinki levyllään Kiitos ei ole kirosana j_a Janna nimeään kantavalla albumillaan. Heidät haastatvat Kaija Koon _Kuka sen opetta_a, Pepe Willbergin, Pepe & Saimaa_ ja Robinin_ 16._

Emma-palkinnot jakaa Musiikkituottajat – IFPI Finland ry. Se on Suomessa toimivien musiikintuottajien kattojärjestö. IFPI nimeää EMMA-palkintojen saajaehdokkaat ja ulkopuolisista musiikkikriitikoista sekä muista musiikin tuntijoista koottu raati valitsee palkintojen saajat. Parhaan artistin tai yhtyeen ja parhaan musiikkivideon kategoriat ovat yleisöäänestyksiä.

Suomen Musiikkituottajien hallituksella on myös mahdollisuus palkita menestyjiä erikois-, kultaisin- ja vienti- Emmoin.

Järjestyksessään 29. Emma Gaalajärjestetään 27.2.2015 Barona Areenalla Espoossa. Gaala on tänä vuonna mahdollista nähdä myös suorana tv-lähetyksenä MTV3 -kanavalta.

Lue seuraavaksi