Huippufutiskentille maalin tekoon – Suomen ensimmäinen urheilusimulaattori tarjoaa elämyksiä

Lyhyt vauhti, tarkka veto ja maali. Nyt voit tehdä sen itse, etkä missä tahansa, vaan esimerkiksi Camp Noulla tai Anfieldillä. Taustalla kuuluu Cant del Barça tai You'll never walk alone. Tietysti kyse on vain simulaattorista, mutta hivenen mielikuvitusta ja homma tuntuu todelta.

Urheilusimulaattorin jalkapallotreenissä toimitusjohtaja Antti Luukkanen

Hämeenlinnan Aulangon kylpylän tiloihin perustettu golf- ja urheilusimulaattori on ainakin puuhamiesten mukaan ensimmäinen Suomessa. Golfsimulaattoreita on ollut Suomessakin ainakin parikymmentä vuotta. Yhdistettyjä golf- ja urheilusimulaattoreita ei sen sijaan ole ennen Aulangon laitetta Suomessa nähty, väittää laitteen Hämeenlinnaan tuonut A2 Finlandin toimitusjohtaja Antti Luukkanen.

– Lajeina on jo nyt jalkapalloa, amerikkalaista jalkapalloa, rugbyä, rata- ja fantasiagolfia sekä jalkapallogolfia, joka on erittäin koukuttava laji. Lisää on luvassa. Laitevalmistaja lupaa jääkiekkoa, salibandyä ja ehkä myös koripalloa, luettelee Luukkanen.

– Tietysti eräs hieno kokemus on maalin tekeminen rankkarista suosikkijoukkueen tai pahimman kilpailijajoukkueen maaliin simuloidulla jalkapallostadionilla simuloidun yleisön laulaessa kannustuslauluja, Luukkanen hehkuttaa.

Golfissa on toden tuntua

Vaikka simulaattorissa on useita urheilulajeja ja lisää tulossa, päälaji on kuitenkin golf. Vanhempiin golfsimulaattoreihin verrattuna uuden simulaattorin etuna on suurempi todenmukaisuus, sanoo Antti Luukkanen.

– Testasimme uutta simulaattoria toisen analysaattorin avulla ja tulokset olivat samanlaisia. Eli golfpallo on samalla paikalla simulaattorissa kuin se olisi myös kentällä.

Samaa todistaa myös laitetta valmennuskäyttöön testannut Hattulan Golfiin toiminnanjohtaja Jouko Mikkola.

– Minä seurasin testatessani numeroita, joita simulaattori antaa. Ne pitivät varsin hyvin paikkansa, paremmin kuin aiemmissa simulaattoreissa, joita olen käyttänyt.