1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

UPM:n Tampereen väki pettyi: Tällainen kiitos hyvästä työstä

UPM paitsi sulkee paperikoneitaan, myös keskittää toimitusketjusta vastaavaa henkilöstöään Tampereelta Saksaan. Luottamusmies uskoo, että vain murto-osa 48 työntekijästä suostuu lähtemään.

Kuva: Marjut Suomi / Yle

UPM:n työntekijät Tampereella ovat erittäin pettyneitä yhtiön päätöksestä siirtää 48 henkilön työt Saksaan. Saksaan siirretään Tampereelta suunnitteluun ja tilausten toimittamiseen liittyvät toiminnot. Työntekijöiden luottamusmies Jonna Poikkeus sanoo, että työntekijät toivoivat toisenlaista päätöstä.

– Tampereeen porukka on erittäin pettynyt, koska olemme saaneet hyvää palautetta ja päässeet tavoitteisiin. Tuntuu kovin raskaalta ymmärtää, että hyvästä työstä tulee tällainen kiitos.

– Kaikkien toimitusketjujen kaikki tehtävät siirtyvät Saksaan. Emme ihan osanneet odottaa, että tämä koskisi ihmisiä näin laajasti.

Saksaan tai työttömäksi

Tampereen porukka on erittäin pettynyt. Tuntuu kovin raskaalta ymmärtää, että hyvästä työstä tulee tällainen kiitos.

Jonna Poikkeus

Työnantaja tarjoaa Saksaan lähtijöille muutosturva- ja muuttopaketit. UPM toimitusketjusta vastaava johtaja Janne Ussa kertoo, että yt-neuvotteluissa ei käsitelty yksittäisiä lähtöpäätöksiä.

– Vielä ei tiedetä, kuinka paljon Saksaan lähtijöitä on, mutta uskomme, että heitä löytyy.

Luottamusmies Jonna Poikkeus on vähemmän optimistinen.

– Kyllä se taitaa tässä tilanteessa olla murto-osa porukasta. On perheellisille iso päätös muuttaa toiseen maahan, kun ei ole kuitenkaan takeita siitä, kuinka pitkään siellä töitä riittää. Toinen vaihtoehto on jäädä työttömäksi Suomeen.

UPM päätti yt-neuvotteluissa vähentää Suomesta kaikkiaan yli 250 työpaikkaa. UPM muun muassa sulkee pysyvästi paperikoneen Kaukaalla ja Jämsänkoskella.