1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Himangan kuolonkolari monen tekijän summa

Pakettiauton kuljettajan menehtymiseen vaikuttivat turvavyön käyttämättä jättäminen, jäässä olleet ikkunat ja auringonpaiste. Poliisi kaipaa edelleen silminnäkijähavaintoja onnettomuudesta.

Kotimaan uutiset

Poliisi on edistynyt Kalajoen Himangalla maanantaina kello 12.50 tapahtuneen onnettomuuden tutkinnassa. Pohjoiselta satamatieltä tullut pakettiauto ajoi valtatie kahdeksaa pohjoiseen ajaneen rekan keulaan, ajoneuvoyhdistelmän kuljettajan väistö- ja jarrutusyrityksistä huolimatta. Paikalla on 50 km/h -nopeusrajoitus. Pakettiauton kuljettaja menehtyi onnettomuuspaikalla törmäyksessä saamiinsa vammoihin. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa, mutta yhdistelmä jouduttiin hinaamaan pois.

Vuonna 1946 syntyneen miehen menehtymiseen johtaneet vakavat vammat johtuivat osin siitä, että hän ei käyttänyt turvavyötä. Aurinko paistoi rekan tulosuunnasta kirkkaasti ja lisäksi pakettiauton ikkunoissa oli jääpeitettä.

Poliisi pyytää edelleen silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä Kalajoen poliisiin numeroon 0295416483 tai Ylivieskan poliisin palvelupäivystykseen 0295416409. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Kolaria tutki paikanpäällä myös Jokilaakojen liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta.

Lue seuraavaksi