1. yle.fi
  2. Uutiset

Hippoksen alueen esiselvitys: Monnari nurin ja uusi jäähalli

Jyväskylän kaupunki on tänään esitellyt Hippoksen alueesta tehtyä esiselvitystä. Alueesta toivottaisiin valtakunnallisesti merkittävää ja kansainvälisesti kiinnostavaa keskusta, joka yhdistäisi niin kunto- kuin huippu-urheilun, tutkimuksen kuin hyvinvointipalvelut.

jäähallit
Joustokaukalo antaa periksi taklauksessa.
Riikka Pennanen / Yle

Esiselvityksessä nykyinen monitoimitalo purettaisiin, ja sen tilalle rakennettaisiin pysäköintitalo.

Nykyinen jäähalli puolestaani muutettaiisiin muiden lajien käyttöön, ja jääurheilulle ja jalkapallolle rakennettaisin uusi halli. Pesäpallostadion siirrettäisiin Rautpohjankadun ja Köyhänlammen väliin.

Jyväskylän kiinteistöjohtaja Esko Erikssonin mukaan varsinainen hankesuunnittelu tehdään parin-kolmen seuraavan vuoden aikana.

– Sen jälkeen pitäisi tehdä päätöksiä, että lähdetäänkö hankkeeseen oikeasti. Kaikkien osien täytyisi natsata: kaupungin lisäksi mukana pitäisi olla seurojen ja sijoittajien, myös asuntojen määrää pitää tarkastella. Täytyy olla koko paketti.

Uusien suunnitelmien taustalla on Hippoksen kiinteistöjen mittava korjausvelka ja alueen sekavuus. Investointipaketin suuruudeksi on arvioitu 270 miljoonaa euroa, josta kaupungin osuus olisi noin 30 miljoonaa.

Klo 15:56 lisätty Esko Erikssonin kommentti.

Lue seuraavaksi