Pirkkalassa Suomen tyytyväisimmät asukkaat – Tampere suurista kaupungeista suosituin

Vuosi sitten kakkossijalle jäänyt Pirkkala kirii tänä vuonna tyytyväisyyskyselyn kärkeen. Tampere voittaa Helsingin noin puolen indeksiyksikön erotuksella.

Kotimaa
Talvinen maisema Tampereen tornihotelllin huipulta Pyhäjärvelle päin
Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Pirkkala saa erinomaiset arvostelut valtakunnallisessa kuntien asukkaiden tyytyväisyysvertailussa. Viime vuonna Pirkkala jäi kakkossijalle Kauniaisen jälkeen, mutta tällä kertaa kunta nousee ykköseksi. Toiseksi sijoittuu Siilinjärvi ja kolmanneksi Lieto.

Pirkkalan pormestari Helena Rissanen iloitsee tuloksesta.

– Tosi kiva kuulla, että nousimme ykköseksi. Ensimmäisenä tulee mieleen, että meidän henkilöstömme on jaksanut tehdä hyvin työtä, jotta palvelut on saatu toimimaan.

– Myös pirkkalalaiset ovat olleet aktiivisia, antaneet palautetta ja olleet mukana kehittämässä toimintaa. Lisäksi meillä on hyvä poliittinen yhteistyö ja yhteen hiileen puhaltamisen henki.

EPSI Rating tutkii vuosittain suomalaisten tyytyväisyyttä asuinkuntiinsa. Indeksi tuotetaan asteikolla 0 – 100, missä 75 on hyvä taso. Pirkkalan indeksi on reilut 83, mikä on reilusti parempi tulos kuin kakkossijaa pitävällä Siilinjärvellä.

Nuoret ja isotuloiset tamperelaiset tyytyväisiä

Kymmenen kärjestä löytyy myös kaksi Pirkkalan rajanaapuria: Tampere sijalta seitsemän ja Lempäälä sijalta kahdeksan.

Tampere saa isoista kaupungeista tänä vuonna korkeimmat pisteet. Tampere voittaa Helsingin noin puolen indeksiyksikön erotuksella, kun taas viime vuonna kaupungit olivat tasoissa. Tampere jatkaa nuorten suosikkina – Helsinki on iäkkäämpien suosiossa. Tampere on suosituin myös yli 2500 €/kk tienaavien keskuudessa.

Tutkimusdataa on kerätty puhelinhaastatteluin viime vuoden keväästä syksyyn. Mallikysymykset käsittelivät esimerkiksi kunnallisiin palveluihin kohdistettuja odotuksia ja niiden täyttymistä. Kaiken kaikkiaan vastauksia on kerätty noin 10 000.