Hämeenlinnan uudelle hotellille rakennuslupa – visiossa 60 huonetta ydinkeskustaan

Hämeenlinnan ydinkeskustaan Rauhankadulle suunniteltu uusi hotelli on saanut rakennusluvan. Eilen tehdyn päätöksen julkipanoilmoitus julkaistiin tiistaina.

hotellit
Hotelli Skogsterin visiokuva Rauhankadulta Hämeenlinnassa
Arkkitehtitoimisto RCo Oy, Hämeenlinna

Päätöksen virallinen antopäivä on keskiviikkona. Päätöksestä on kahden viikon valitusaika. Rakennusluvan myöntäminen on hyvä uutinen, kertoo kiinteistöyhtiö Uusi Skogsterin hallituksen puheenjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti.

– Meillä ei ole tietenkään ole vielä valmista aikataulua, koska olemme odottaneet rakennuslupaa. Nyt vielä odotetaan, että päätös saa lainvoiman ja seuraavaksi ryhdytään jatkosuunnitteluun, kertoo Mäki-Kuutti.

Kiinteistö Oy Uusi Skogster haki lupaa hotellille jo vuosia sitten. Hotelli on tarkoitus rakentaa Rauhankadulle arvotalojen väliin jäävälle tontille. Hotellin naapureina on kolme asemakaavalla suojeltua rakennusta: Skogsterin asuintalo eli Piparkakkutalo, Skogsterin tavaratalo eli Vanha Skogster ja Pohjantalo eli Skogsterin kulma. Myös Hämeenlinnan kirkko ja tori ovat tulevan hotellin välittömässä läheisyydessä.

Uuteen hotelliin on suunniteltu 60 huonetta.