Ampparit ei valloitakaan Venäjää

Uutiskeräinpalvelu Ampparit.com:in omistajan Ampparit Oy:n suunnitelmat yrityksen toimimisesta Venäjälle eivät toteudukaan. Vuonna 2010 aloitettu mediaseuranta itänaapurissa olisi jatkuakseen vaatinut yritykseltä liian suuria investointeja.

Kotimaa
Kuvakaappaus Ampparit.com-sivustolta
Kuvakaappaus Ampparit.com-sivustolta

Noin 15 miljoonaa sivulatausta viikossa saavuttavan uutiskeräinpalvelu Ampparit.com:in omistavan Ampparit Oy:n toiminta ei laajenealkuperäisten suunnitelmienmukaan Venäjälle. Investoinnit eivät riittäneet jokaiselle sektorille.

Varat eivät riittäneet sekä Suomeen että Venäjälle.

Petteri Hannonen

– Samaan aikaan meillä oli myös kotimaassa olevia investointikohteita ja varat eivät riittäneet sekä Suomeen että Venäjälle. Alku oli Venäjällä hyvä, mutta myynti ei lähtenyt kunnolla kasvuun, joten tehtiin tiukka päätös, että keskitytään kotimaahan, Ampparit Oy:n toimitusjohtaja Petteri Hannonen Joensuusta kertoo.

– Vuoden verran meillä oli henkilö Pietarissa, joka vei meitä siellä eteenpäin. Nyt henkilökuntaa Venäjällä ei enää ole.

Yhtiö keskittyy nyt kotimaan uutisseurantaan sekä uusien uutissovellusten kehittämiseen.

– Älylaitteiden osuus uutisten selaamisessa kasvaa ja kasvaa koko ajan. Tämän takia ollaan vuoden alusta kehitelty uutta versiota mobiilisovellusten osalta, Hannonen sanoo.

Ampparit Oy:n konttori sijaitsee Joensuussa ja yritys työllistää täyspäiväisesti 4 henkilöä.

Korjatttu 21.1.2015 klo 11:44: Uutiskeräinpalvelu kerää viikoittain noin 15 miljoonaa sivulatausta eikä 600 000 sivulatausta.