Epätietoisuus sarjatasosta sotkee MYPA:n kuvioita – edes Ykkösen paikka ei ole varma

Seuran puheenjohtaja Matti Tiihonen pitää Ykkösen lisenssivaatimuksia kovina. Hän ei kuitenkaan sulje pois sitäkään mahdollisuutta, että Kouvolassa pelattaisiin vielä Veikkausliigaa ensi kaudella.

urheilu
MYPA:n valmentaja Antti Muurinen lähikuvassa.
Yle

MYPA odottaa parhaillaan ratkaisua Urheilun oikeusturvalautakunnalta seuran tekemään valitukseen liigalisenssin hylkäämisestä. Puheenjohtaja Matti Tiihonen ei paljasta, haaveillaanko seurassa vielä Veikkausliigapaikasta tulevalle kaudelle.

– Tässä ei voi kuin odottaa. Jos alkaisi spekuloida sarjatasosta, pitäisi spekuloida kolmesta eri tasosta, vastaa MYPA:n puheenjohtaja Matti Tiihonen.

MYPA:n hakemus jalkapallon Ykköseen on hyväksytty, mutta samoin kuin Veikkausliigaan, on myös Ykköseen saatava lisenssi. Tiihosen mukaan Ykkösen lisenssivaatimukset ovat kovat ja monet vaatimuksista ovat Veikkausliigan tasoa.

MYPA:n hakemus Veikkausliigaan hylättiin taloudellisin perustein. Rahatilanteen parantamiseksi on tehty töitä yhteistyökumppaneiden kanssa, mutta Tiihonen on vähäsanainen tuloksista.

– Moni on meidän takana sarjatasosta riippumatta. Mutta on selvää, että näkyvyys on eri alemmilla sarjatasoilla. Yritämme saada aikaan järkevän budjetin, jolla voi työskennellä.

Ratkaisu luvassa helmikuussa

Epätietoisuus sarjapaikasta aiheuttaa päänvaivaa vielä muun muassa markkinoinnissa, joukkueen kokoamisessa ja valmentajakysymyksessä.

– Liigalisenssin peruuntuminen on sotkenut toiminnan perusteellisesti. Sellainen järki tähän olisi saatava, ettei sarjatasoa tarvitsisi jatkossa pohtia enää kevättalvella.

Viime kauden päävalmentaja Antti Muurisella on voimassa oleva sopimus MYPA:n kanssa. Harjoituksia vetää tällä hetkellä kuitenkin apuvalmentaja Mike Keeney.

Urheilun oikeusturvalautakunnasta kerrotaan, että ratkaisu MYPA:n valitukseen liigalisenssin hylkäämisestä on tarkoitus tehdä helmikuun puolivälissä.

– Jos asia etenee suulliseen käsittelyyn, voi ratkaisu venyä vielä hieman siitä, toteaa lautakunnan sihteeri Timo Ojala.

Jalkapallon Liigacup alkoi tiistaina. Sen pelit MYPA on jo perunut. Kotkalainen FC KTP aloittaa pelinsä Liigacupissa 4. helmikuuta.