Kaupunginhallitus toimikunnan kannalla: Summan koulu lakkautettava ensi syksynä

Hallitus asettui tukemaan poliitikoista koostuvan toimikunnan ehdotuksia kouluverkon uudistamisesta. Kaupunginvaltuusto päättää kouluverkosta viikon kuluttua.

koulut
Summan koulu Haminassa
Juha Korhonen / Yle

Haminan kaupunginhallitus päätti tiistaina esittää, että Summan koulu lakkautetaan ensi syksystä alkaen. Hallitus päätti samalla hyväksyä myös muut kouluverkkoa pohtineen toimikunnan ehdotukset. Toimikunta esitti myös muun muassa, että Poitsilan koulu lakkautettaisiin kun uusi yhtenäiskoulu valmistuu vuonna 2018.

Hallitus kuitenkin linjasi, että lukion järjestämisluvan hakemisesta tehdään vielä erillinen päätös. Toimikunta ehdotti, että Haminan lukio siirtyisi Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston tiloihin ja että lukio tulisi hallinnollisesti ammattiopiston alaisuuteen.

Kaupunginhallituksen jäsen Peter Muurman (ps.) jätti päätöksestä eriävän mielipiteen. Muurmanin mielestä toimikunnan ehdotukset eivät perustu taloudellisiin laskelmiin vaan yleisluonteisiin oletuksiin. Purettavien koulujen purkukustannuksia ei myöskään ole tehty Muurmanin mukaan mitään arviota. Toimikunnan ehdotus romuttaisi hänen mielestään Haminan lähikouluverkkoon perustuvan kouluverkon tyystin.

Kaupunginvaltuusto käsittelee kouluverkkoa viikon kuluttua.