Ukraina: Siviilejä kuollut yön taisteluissa Donetskissa

Taistelut Itä-Ukrainassa ovat kiihtyneet.

Ulkomaat

Itä-Ukrainassa taistelut ovat kiihtyneet monilla alueilla. Ukraina sanoo, että Venäjän joukot ovat hyökänneet ukrainalaissotilaita vastaan Luhanskin kapinallisalueella.

Uutistoimisto AFP:n mukaan yöllisissä taisteluissa Donetskin alueella on kuollut ainakin viisi siviiliä. Haavoittuneita on lähes 30.

Ukrainan armeijan mukaan se on onnistunut pysäyttämään venäläisjoukkojen väitetyn iskun.

Saksan ulkoministerin on kutsunut Venäjän, Ukrainan ja Ranskan ulkoministerit Berliiniin tänään keskustelemaan siitä, miten väkivallan kierre saataisiin pysäytettyä. Myös YK:n turvallisuusneuvoston on määrä keskustella Ukrainan tilanteesta keskiviikkona.

Ukrainalaisviranomaisten mukaan aseelliset taistelut Donetskissa jatkuvat ja "voimakkaiden aseiden ääniä kuuluu kaikkialla".

Uutistoimisto Reutersin mukaan Ukrainan presidentti Petro Porošenko aikoo keskeyttää virkamatkansa Sveitsiin ja palata takaisin Ukrainaan.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ilmoitti keskiviikkona, että Venäjä aikoo tehdä kaikkensa Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi. Lavrovin mukaan Venäjän tavoitteena Berliinin keskusteluissa on välittömän tulitauon aikaan saaminen Itä-Ukrainassa.

Lähteet: AFP, Reuters