Ylen hylkäämän hometalon kohtalo yhä auki

Yle Perämeren toimituksen tilana vuosia toiminut liikekiinteistö Kemin Kauppatorin reunalla odottaa ostajaa. Perämeren radio hylkäsi toimituksen vajaat kolme vuotta sitten, kun tiloista löydettiin pahoja kosteus- ja homevaurioita.

Perämeri
Yle Perämeren toimituksen tilana vuosia toiminut liikekiinteistö Kemin Kauppatorin reunalla odottaa ostajaa
Matti Sunnari

Kemin Kauppatorin reunalla sijaitsevan tyhjäksi jääneen liikekiinteistön kohtalo on yhä auki. Muun muassa Yle Perämeren tilana vuosia toiminut Torikatu 4 jäi tyhjilleen vajaat kolme vuotta sitten, kun rakennuksessa todettiin pahoja kosteus- ja homevaurioita.

Kiinteistö on ulkomaalaisen sijoitusyhtiön omistuksessa. Sen ylläpidosta Suomessa huolehtii Ovenia Oy:n vuokraus- ja myyntipalvelut. Johtaja Juri Ruoholan mukaan omistajayhtiö pyrkii löytämään kiinteistölle ostajan.

Yle Perämeren lisäksi rakennuksessa olivat viimeksi vuokralaisina videovuokraamo Makuuni sekä Kemin kaupungin maahanmuuttajakoulutus. Aikoinaan kiinteistö rakennettiin Suomen Yhdyspankille.

Kemin kaupungilla ei ole tarkempaa tietoa omistajayhtiön aikeista rakennuksen suhteen. Tekninen johtaja Tapani Onkalo kertoo, ettei kaupungilla ole syytä puuttua tyhjillään olevan kiinteistön käyttötarkoitukseen, jos rakennus ei ole pahoin rapistunut tai ympäristölle vaarallinen.