Berliinin muotiviikoilla myös suomalaisväriä – "Saksassa vastuullisilla vaatteilla on jo pitkät perinteet"

Ethical Fashion Show -messut on järjestetty jälleen osana Berliinin muotiviikkoa. Tapahtumassa esitellään eettisesti ja ekologisesti tuotettua muotia ympäri maailmaa. Suomalaista ekomuotia paikan päällä ovat edustaneet muun muassa Nurmi, Globe Hope, Mukava ja Tauko.

viihde
Anniina Nurmi osallistui vaatemerkillään eettistä muotia esitteleville messuille Berliinissä.
Anniina Nurmi

Berliinin muotiviikkojen yhteydessä on järjestetty jo seitsemättä kertaa eettiseen muotiin keskittynyt tapahtuma.

Tänä vuonna The Ethical Fashion Show järjestettiin uudessa, isommassa tilassa samaan aikaan Greenshowroomin kanssa. Näytteillä on 165 kansainvälistä tuotemerkkiä.

Suomalaista eettistä ja ekologista muotia messuilla ovat esitelleet muun muassa Nurmi, Globe Hope, Mukava ja Tauko. Lahtelainen Anniina Nurmi osallistuu tapahtumaan jo neljättä kertaa.

– Onhan se tärkeää päästä näyttämään mallistoa jälleenmyyjille ihan livenä. Meillä on osasto, jossa on esillä koko malllisto ja siellä pääsee hypistelemään tuotteita. Tosi paljon ollaan saatu positiivista palautetta ja uusia kontakteja.

Saksassa vastuullisilla vaatteilla on jo pitkät perinteet ja ekomuodille löytyy paljon enemmän jälleenmyyjiä.

Anniina Nurmi

Kansainvälisissä messutapahtumissa tavoitellaan ennen kaikkea sopimuksia uusien jälleenmyyjien kanssa. Aiempina vuosina Nurmi on onnistunut saamaan mallistolleen jälleenmyyjiä Saksasta, Ranskasta ja Belgiasta.

– Varsinkin Saksassa vastuullisilla vaatteilla on jo pitkät perinteet ja ekomuodille löytyy paljon enemmän jälleenmyyjiä, sanoo Nurmi.

Yhteistä vastuullisesti valmistetuille vaatteille on tuotantoketjun läpinäkyvyys. Eettisyyden ja ekologisuuden ei ole kuitenkaan tarkoitus näkyä ulospäin.

– Tyylistä ei tarvitse tinkiä ollakseen ekologinen, Anniina Nurmi korostaa.