1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nainen tärveli arvokkaan sijoituskoiran – saa maksaakseen ison laskun

Lahtelaisnainen joutuu maksamaan liki 3 000 euron kulut koirien kaltoin kohtelusta. Syytetty nainen väitti, että nälkiintyneiden koirien ruokahalut olivat seurausta hänen seurustelusuhteensa katkeamisesta.

Kotimaan uutiset

Koiranomistaja oli myynyt yhden amerikanstaffordshirenterrierin ja sijoittanut toisen lahtelaiselle naiselle. Sijoitus oli tehty noin kaksi vuotta sitten maaliskuussa.

Sijoitusta oli ehtinyt kulua vajaat puoli vuotta, kun 1980-luvun lopulla syntyneen naisen poikaystävä oli lähettänyt asunnossa koirista ottamansa kuvaviestin koiransa antaneelle naiselle. Tämä oli välittömästi lähtenyt hakemaan sijoituskoiraansa pois.

Kun nainen oli nähnyt häkissä olleen sijoituskoiran huonon kunnon, ja myös asunnossa olleen "kaaoksen", hän oli välittömästi vaatinut, että sijoitus- ja omistussopimukset siirtyvät takaisin hänelle.

Tähän koiria hoitanut nainen oli suostunut. Koirat oli viety välittömästi ylimääräisellä ajalla eläinlääkärin vastaanotolle.

Tällöin todettiin, että ne olivat erittäin laihoja ja niiden lihaksetkin olivat kuihtuneet. Ylensä kyseinen rotu on lihaksikas. Eläinlääkärin pihalla koirat olivat syöneet ahnaasti ruokaa, jopa niin, että sitä piti säännöstellä. Vastaanotolla oli myös keskusteltu, että ruokailu täytyy aloittaa varovasti.

Syyttäjä nosti koiria hoitanutta naista vastaan syytteen eläinsuojelurikoksesta. Koiria oli hoidettu huonosti ja ne olivat olleet nälässä. Yhdeksi syyksi koirin huonoon kuntoon koiria hoitanut nainen kertoi eläinten stressaantumisen. Se oli koirien hoitajan mukaan aiheutunut siitä, että hänen parisuhteensa oli kariutunut. Tämän olivat koirat huomanneet, syytetty selitti.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi koiria huonosti hoitaneen naisen eläinsuojelurikoksesta 360 euron sakkoon. Tämän lisäksi nainen joutuu maksamaan sijoituskoiran tärvelemisestä 1 300 euroa, eläinlääkärikuluista noin 1 150 euroa sekä taloudellisesta menetyksestä 550 euroa. Kaikkiaan maksettavaa tuli liki 3 000 euroa.

Korjattu koirarotu 23.1.2015 kello 10:34

Lue seuraavaksi