Sallan kyläkouluihin ehdotetaan mm. uupuneiden lepokotia

Sallan kunta sai vain kolme ehdotusta entisten koulukiinteistöjen tulevasta käytöstä. Salla järjesti ideakilpailun siitä, miten voitaisiin käyttää Kirkonkylän, Hautajärven, Kursun ja Kelloselän koulukiinteistöjä.

Kotimaa

Sallan kunnan järjestämään ideakilpailuun tuli kolme ehdotusta kunnan vanhojen koulukiinteistöjen käyttökohteeksi. Kunnanhallitus toivoi saavansa ehdotuksia siitä, miten kunta tai mieluummin joku ulkopuolinen taho voisi käyttää kiinteistöjä toiminnassaan.

Yksi ehdotus puuttui Pohjois-Sallan lasten huonoon tilanteeseen. Ehdottaja haluaa Kelloselän koulun remontoitavaksi joko 0-2-luokkalaisten kyläkouluksi tai ryhmäperhepäiväkodiksi. Koulua voitaisiin käyttää myös 4H-yhdistyksen kerhotoimintaan.

Toinen ehdotus tekisi koulukiinteistöistä kyläläisten monikäyttötiloja, joissa voisi saada mm. terveys- ja neuvolapalveluita ja järjestää tapahtumia.

Kolmas ehdottaja haluaa tehdä vanhoista kouluista syrjäytyneiden kuntoutustilan, museon, yrityshautomon, löytöeläinkodin tai lepokodin uupuneille kuntalaisille ja turisteille.

Sallan kunnanhallitus päätti maanantaina palkita kaikki kolme osallistujaa 50 eurolla.