Hannu Lintu johtamaan maineikasta Clevelandin sinfoniaorkesteria

Radion sinfoniaorkesterin pääkapellimestari Hannu Lintu paikkaa sairastunutta kapellimestaria Clevelandin sinfoniaorkesterin johtajana tammikuun lopulla. Konsertissa soitetaan Tšaikovskia ja Sibeliusta.

kulttuuri
Hannu Lintu.
Hannu LintuKaapo Kamu

Kapellimestari Tugan Sokhievin sairastuminen avaa RSO:n ylikapellimestari Hannu Linnulle mahdollisuuden debytoida Clevelandissa. Vuonna 1918 perustettu Cleveland Orchestra on yksi Yhdysvaltain merkittävimmistä sinfoniaorkestereista ja yksi niin sanotuista Big Five –orkestereista. Viiteen suureen kuuluvat Clevelandin lisäksi New Yorkin filharmonia sekä Bostonin, Chicagon ja Philadelphian sinfoniaorkesterit.

Lintu johtaa Clevelandissa kaksi konserttia, joiden ohjelmaa muutettiin alkuperäisestä hieman. Mukaan on nyt otettu Sibeliuksen Pohjolan tytär. Se on Sibeliuksen vuonna 1906 säveltämä sinfoninen runo.

Lisäksi orkesteri soittaa Prokofjevin viulukonserton No. 2, solistina viulisti Vadim Gluzman. Konsertin päänumerona kuullaan Tšaikovskin viides sinfonia. Konsertit ovat 29. ja 30. tammikuuta.

Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena kapellimestarina elokuussa 2013.