Liedon räjähdemiehen hallusta löytyi dynamiittia

Poliisi on jatkanut Liedossa tiistaina räjähteillä uhkailleen miehen kuulusteluja. Kyseessä on poliisin kanssa aiemminkin tekemisiin joutunut henkilö.

Kotimaa

Liedossa tiistaina mittavan poliisioperaation aiheuttaneen räjähdemiehen hallusta löytyi muutama puolen kilon dynamiittipötkö. Poliisi on jatkanut myös keskiviikkona räjähteiden etsimistä. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Raimo Erkkilä on kuitenkin tuloksista vaitonainen.

– Emme kommentoi tätä asiaa laajemmin, sillä epäillyn kuulustelut ovat kesken ja tutkinta jatkuu myös kentällä. Mies on tänään pidätetty, ja mahdollinen vangitseminen tulee eteen perjantaina. Syyttäjän kanssa pohdimme myös mahdollisia syytenimikkeitä.

Poliisioperaatio käynnistyi Liedossa tiistaiaamuna, kun räjähteitä esitellyt mies asioi kunnan sosiaali- ja terveystoimen palvelupisteessä. Poliisi sai miehen kiinni iltapäivällä Liedon keskustassa.

Poliisi löysi miehen jäljiltä räjähteitä kahdesta asunnosta. Erkkilän mukaan dynamiittipötköjen lisäksi löytyi myös nalleja, joten miehellä olisi ollut mahdollisuus myös laukaista räjähteitä.

Kyseessä on noin 30-vuotias mies. Pidätetyn kotipaikkaa poliisi ei paljasta. Mies on joutunut tekemisiin poliisin kanssa jo aiemminkin.