Ministeri Viitanen nuorten asunnottomuudesta: Asialle on pakko tehdä jotain

Asuntoministeri Pia Viitanen kertoo Ylen Kioskille, että hän aikoo perustaa pikatyöryhmän pohtimaan ratkaisuja nuorten asunnottomuuteen. Onko meillä todella systeemi, joka ei löydä apua tarvitsevaa ihmistä? hän kysyy.

politiikka

Asuntoministeri Pia Viitanen (sd.) aikoo perustaa pikatyöryhmän, jonka tehtävänä on pohtia ratkaisuja nuorten asunnottomuuteen. Viitanen kertoo asiasta Ylen uutis- ja ajankohtaispalvelu Kioskille.

Hän toteaa Kioskin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että nyt kaivataan pikaisia ja konkreettisia keinoja.

– Mietin nuorten asunnottomuutta tiistai-iltana pitkään Kioskin lähetyksen jälkeen. Onko meillä todella systeemi, joka ei löydä apua tarvitsevaa ihmistä?

– Päätin, että meidän on pakko tehdä asialle jotain, Viitanen sanoo.

Hän viittaa lausunnossaan Kioskin tiistaiseen lähetykseen, jossa asunnottomuudestaan kertoi 24-vuotias Miska Korhonen. Korhosen haastattelu (siirryt toiseen palveluun) herätti myötätuntoa ja huomiota sosiaalisessa mediassa.

Viitasen perustaman työryhmän vetovastuu on ympäristöministeriöllä, Kioski kirjoittaa. Mukana ovat työ- ja elinkeinoministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö, ja mukaan pyydetään myös Kuntaliittoa.

Viitanen sanoo, että työryhmän tavoitteena on saada aikaiseksi uusia konkreettisia ratkaisukeinoja nuorten asunnottomuuteen. Määräajaksi hän kertoo maaliskuun lopun.

Myös Kioskin toimitus vastaanottaa ratkaisuehdotuksia asiaan. Saadut ehdotukset välitetään Viitaselle.